2024. május 9. Csütörtök, Gergely.
 
Nagyobb kiadásokra nem számít a magyarForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-03-31 10:45:27
Címkék: Bihari hírek
A GKI fogyasztói bizalmi index alapján márciusban a fogyasztók saját pénzügyi helyzetük következõ egy évét sokkal kedvezõtlenebbnek ítélték, mint februárban, viszont arra számítanak, hogy több pénzt tudnak majd félretenni. A felmérésben részt vevõk nem túl optimisták azzal kapcsolatban, hogy lesz-e pénzük: a válaszadók úgy érezték, kisebb eséllyel vehetnek meg egy nagyobb értékû fogyasztási cikket mostanában, és a következõ egy évben is, mint eddig, írja az MTI.

A felmérés szerint kicsit jobban félünk a munkanélküliségtõl is. A felmérés szerint az építõiparban és a kereskedelemben arányaiban több embert akarnak felvenni, az iparban és a szolgáltató cégeknél azonban kevesebbet.

A konjunktúraindex a februári mínusz 1,8 pontról mínusz 2,8 pontra romlott, az üzleti bizalmi index 4,6 ponton maradt, a fogyasztói bizalmi index pedig mínusz 20,2 pontról mínusz 23,8 pontra csökkent márciusban.

A felmérésbõl az derült még ki, hogy:
az üzleti bizalmi indexen belül az ipari és fõleg az építõipari várakozások javultak, a kereskedelmi és különösen a szolgáltató cégek viszont pesszimistábbak lettek. Az ipari bizalmi index mostani emelkedése ellenére sem érte el januári szintjét. Az elmúlt idõszaki termelés megítélése rosszabb lett, de a kilátások javultak.
Az építõipari bizalmi index márciusban a februári csökkenés után idei csúcsára emelkedett. A kereskedelmi bizalmi index márciusban csökkent. A szolgáltatói bizalmi index február után márciusban is csökkent, és így a decemberi szintre került.

A magyar gazdaság kilátásait az iparban a februárinál kissé optimistábban látták a válaszadók, az építõiparban és a kereskedelemben nem változott, a szolgáltatók és különösen a lakosság körében viszont romló gazdasági kilátásokkal számolnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!