2024. május 8. Szerda, Mihály.
 
A rendõrség elismerte, a határon nincs összkomfortForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-04-01 08:47:41
Címkék: Bihari hírek
"Az 174,4 kilométer hosszú magyar-szerb határszakaszon értelemszerûen nincs kiépített infrastruktúra – a rendõr szolgálatát nem összkomfortos körülmények között látja el" - reagált a csütörtök délelõtti cikkünkre az ORFK.

Részletesen írtunk arról, hogy a mûszaki határzárral megerõsített határszakaszon szolgálatot teljesítõ rendõrök maguknak kénytelenek zacskóból húzni a gallyak közé esõvédõ beállót. A kerítés fél éve áll a szerb szakaszon, öt hónapja a horváton, de az ott szolgáló katonák és rendõrök azt mondják: nincsenek meg a munkájukhoz szükséges alapvetõ feltételek.

Az ORFK azt írta, hogy a déli határszakaszon szolgálatot teljesítõ rendõrök munkájához szükséges alapfeltételeket a rendõrség biztosítja. "A határszakaszon szolgálatot teljesítõ rendõri állomány ruházata, felszerelése megfelelõ védelmet nyújt nem extrém idõjárási körülmények között. Valamennyi rendõr rendelkezik gumicsizmával és – korlátozott vízállóságú – esõvédõ ruházattal" - írták.

Az ORFK megjegyzi, hogy valóban nem összkomfortosak a körülmények, de a rendõrök nem arra esküdtek fel, hogy az infrastruktúra teljes kiépítéséig szüneteltessék a feladataik ellátást. A rendõr "végrehajtja szolgálati feladatait tábori körülmények között".

Az ORFK azt is írta:
a legfontosabb csomópontokon 15 darab – többségében fûthetõ – katonai sátrat állítottak fel, 30 darab mobil illemhelyet létesítettek.
További sátrak, valamint kulturált kialakítású esõbeállók felállítása, építése folyamatosan történik.
A rendõröket szálláshelyükrõl nem platós teherautón szállítják a határra,
szálláshelyük a szolgálati helyük közelében található, utaztatásuk kulturált és rövid idõt vesz igénybe.
A rendõrök pihenéshez szükséges minden feltétel biztosított. A rendõröknek televízió készülékek, ingyenes wifi hálózat áll rendelkezésre, a szennyes ruha tisztítható.
Az állomány napi háromszori – amelyek közül naponta legalább egy meleg étel – emelt kalóriatartalmú étkezésben, védõital, gyümölcs és éjszakai étkezési pótlék ellátásban részesül.
A szolgálatban nem lévõ állomány korlátlanul használhatja saját mobilját.

A Készenléti Rendõrség állománya a következõ idõrendszerben védi az államhatárt: 12 óra szolgálat teljesítését 24 óra pihenõidõ követi. "Ez az idõtartam – az esetenként elõforduló túlszolgálattal is – elegendõ a rendõrök pihenésére" - véli az ORFK.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!