2024. május 9. Csütörtök, Gergely.
 
A rendõrség elfogta az unokázós csalókatForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-04-01 10:32:15
Címkék: Bihari hírek
Az ország számos településén követett el csalásokat az a két, egymástól független csoport, amelyek elkövetõit Heves megyei és Soproni nyomozók fogtak el – írja a police.hu. A nyomozások jelenlegi adatai szerint a két "unokázós” trükkös csalásokra specializálódott csoport legalább 42 esetben követettek el bûncselekményeket, amivel 12,5 millió forintos kárt okoztak a sértetteknek.

Sopronban a gyanúsítottak 2015. szeptembere és 2016. februárja között 12 alkalommal csaltak ki idõs személyektõl több százezer forintos összegeket, összesen 2,5 millió forint értékben. Az idõskorú nõket vonalas telefonszámukon egy nõi hang hívta fel, aki hol unokájukként, hol pedig lánygyermekükként igazolta magát. Miután elhitték, hogy a hívó a hozzátartozójuk, a nõk belelegyeztek, hogy gyors pénzügyi segélyt adnak neki. Ekkor az elkövetõ hívta az egyik bûntársát, aki megjelent a néni lakóhelyén, és lezárt borítékban átvette a kicsalt pénzt. A sértettek felhívásához és az egymás közötti kapcsolattartáshoz az elkövetõk kifejezetten erre a célra vásárolt mobilokat és SIM kártyákat használtak, amelyeket egy-két nap után le is cseréltek.

Az elkövetõk azonosítása után a nyomozók Gyõrben õrizetbe vették S. Tamást és L. Brigittát, illetve kihallgatták R. Krisztiánt, aki S. Tamás egyik bûntársa volt. A két férfi kihallgatásán beismerte a bûncselekmények elkövetését.

 

Közben a hevesi rendõrség elfogta a szintén unokázással vádolt gödöllõi S. Sándort és jászfényszarui F. Józsefet, elõbbi beismerõ vallomást tett. A nyomozás jelenlegi adatai szerint legalább 30 rendbeli, az ország különbözõ területein elkövetett bûncselekményt követtek el, közel 10 milliós kárt okozva két hónap alatt.

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!