2024. május 9. Csütörtök, Gergely.
 
1 milliárdot adott az EU a siófoki wellness hotelraForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-04-03 12:53:32
Címkék: Bihari hírek
A siófoki vitorláskikötõben új, négycsillagos, 70 szobás szálloda nyílt Hotel Yacht néven, az 1,4 milliárd forintos beruházás közel egymilliárd forint uniós támogatást kapott.

A csütörtöki megnyitón Havas Péter, a beruházó SH Fejlesztõ Kft. ügyvezetõ igazgatója elmondta, tíz hónap alatt épült meg a szálloda, amely wellness, business és gyógyturisztikai szolgáltatásokat egyaránt nyúj, jelentette az MTI. A szálló konferenciaközpontja 250 fõ befogadására alkalmas. Az önálló egységként mûködõ egészségmegõrzõ részlegét társadalombiztosítás által nem finanszírozott járóbeteg ellátásként lehet igénybe venni.

Hamvas Péter, Siófok alpolgármestere üdvözölte, hogy a város vonzereje új minõségi szálláshelyekkel bõvült. Beszámolt arról, hogy a mintegy 5 ezer szállodai és 25 ezer magánszálláshellyel rendelkezõ Balaton-parti városban tavaly a korábbi éveknél több, 1 millió 11 ezer vendégéjszakát regisztráltak.

Witzmann Mihály fideszes országgyûlési képviselõ azt emelte ki beszédében, hogy az új hotel közel 40 új munkahelyet hoz létre. Hozzátette, a turizmus nemzetgazdasági húzóágazatnak számít, ezért fontos minden olyan beruházás, amelyik a minõségi szolgáltatások körét bõvíti.

Csonka Sándor szállodaigazgató elmondta, a hotelben január vége óta tart a "soft opening", amolyan teszt-üzemmód. Ez alatt a forgalom közel 30 százalékkal felülmúlta a várakozásokat. Ezen idõszakban azt tapasztalták, hogy a középvállalkozói réteg "nagyon kiéhezett" az új tréningközpontokra, a játszórészlegnek köszönhetõen pedig nagy az érdeklõdés a gyermekes családok körében is az új hotel iránt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!