2024. május 9. Csütörtök, Gergely.
 
A honvédség erõsíti a kerítést a szerb határonForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-04-05 08:38:37
Címkék: Bihari hírek
A Magyar Honvédség megkezdte a határzár-erõsítést a magyar-szerb szakaszon, közölte a Honvédelmi Minisztérium vasárnap délelõtt az MTI-vel.

A minisztériumi közlemény szerint az elmúlt napokban megnõtt a határsértések száma, ezért erõsítik meg fizikailag  - a belügyminisztérium kérésére - a kerítést a határ bizonyos szakaszain. Hogy minél gyorsabban be tudják fejezni a munkát, a hétvégén plusz erõket csoportosítottak át a térségbe.

 

Az MTI helyszíni tudósítója Kelebia és Ásotthalom között több olyan helyen látta vasárnap kerítést építeni a katonákat, ahol eddig csak gyoda, azaz gyorstelepítésû drótakadály zárta el a határt. A négy sor magas, pengésdrótból készült akadály mögött közvetlenül kezdték el felépíteni a kerítést. Cölöpverõgépek helyezik el az acéloszlopokat, ezekre dróthálót erõsítenek, a kerítés tetejére, a vajdasági oldal felé dõlõ "hattyúnyakak" kerülnek, azok tetejére pengésdrótot tesznek, írja az MTI.

A police.hu adatai szerint pénteken 96, szombaton 144 migránst fogtak el, a héten hétfõ óta összesen 879-et. A legkeményebb nap a hétfõi volt, akkor 255 elfogás volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!