2024. május 9. Csütörtök, Gergely.
 
Külföldrõl támadják a kormányzati hálózatotForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-04-05 09:20:28
Címkék: Bihari hírek
Az elmúlt 24 órában több hullámban, ezres nagyságrendben támadás érte külföldi szerverekrõl a kormányzati informatikai hálózatot annak nyilvános pontjainak kihasználásával, így például a kormányzati weboldalon (Kormany.hu) és az akadémiai hálózaton keresztül - közölte a Belügyminisztérium az MTI-vel.

A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje az állam mûködését biztosító hálózatot és ezáltal a magyar emberek biztonságát. A támadások folyamatosak, ezeket a kormány intézkedéseivel elhárította és a védelem érdekében a továbbiakban is mindent megtesz - írják.

A Kormány.hu egész délután nem volt elérhetõ, az volt olvasható rajta, hogy "Hiba lépett fel az oldal betöltésekor".  Délután öt óra után újra mûködni kezdett az oldal. Kollégánk szerint a héten már többször nem mûködött, de a leállások akkor mindig csak rövid ideig tartottak.


Olvasónk szerint pénteken az Állami Számvevõszék (asz.hu) weboldala is hosszú idõre elérhetetlenné vált.
Bakondi nagyfokú szervezettséget lát

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági fõtanácsadója az M1 híradójában azt mondta, nagyfokú szervezettségre utal a magyar kormányzati rendszereket érõ informatikai támadás, de egyelõre nem tudják, ki áll mögötte. Megnyugtatólag közölte, a kormányzati adatbázisoknak fejlett informatikai védelmi rendszerük van.

Az M1-en elhangzott, hogy egyetlen nap alatt 62 ezer támadás érte a kormányzati informatikai hálózatot, a támadók többek között a kormány és a Magyar Tudományos Akadémia honlapja is elérhetetlenné tették.

Bakondi este azt nyilatkozta, a túlterheléses támadás még mindig tart.
Lehet, hogy csak túl nagy lett a forgalom

Szakmai fórumokon azt is pedzegetik, hogy lehetséges, hogy csak a nemrég a magyar kormány európai no-go zónákról szóló retorikájáról megjelent külföldi cikkek okoztak eddig nem látott forgalmat az oldalakon, és nem bírták a terhelést a szerverek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!