2024. május 9. Csütörtök, Gergely.
 
További 50 nigériai cserediákot várunkForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-04-05 10:11:40
Címkék: Bihari hírek
Kétoldalú tárgyalásokat folytatott és gazdasági együttmûködési megállapodásokat kötött brazil és nigériai kollégájával pénteken a washingtoni atomcsúcson részt vevõ Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, írja az MTI.

A magyar-brazil tárgyalásokon a miniszter közlése szerint három kérdésben jutottak megegyezésre:
1.
Magyarország növelni szeretné a Brazíliába irányuló élelmiszeripari exportját, és ennek érdekében az Eximbanknál 200 millió dolláros hitelkeretet nyit;
2.
a Tudomány, határok nélkül elnevezésû oktatási csereprogram keretében idén õsztõl újabb kétszázötven brazil diák érkezik Magyarországra,
3.
valamint az Európai Unió és a Mercosur (dél-amerikai közös piac) közötti szabadkereskedelmi megállapodás ügyében Budapest támogatja a tárgyalások felgyorsítását.

A nigériai-magyar tárgyaláson
az Eximbanknál nyitandó 69 millió dolláros hitelkeretrõl állapodtak meg,
és megegyeztek abban, hogy a nigériai Lagosba külgazdasági diplomatát helyez ki Magyarország, a magyar tejkivitel, a hús- és gyümölcs-export, valamint a mezõgazdasági gépek exportjának elõmozdítására.
Jelenleg több mint kilencszáz nigériai tanul magyar egyetemeken, és Magyarország további ötven helyet ajánlott fel az afrikai országból érkezõ diákoknak.

Szijjártó arról is beszélt, hogy az egyik nigériai egyetemen magyar honvédségi orvosokat képeztek ki olyan trópusi betegségek kezelésére, amelyek a migránsokkal együtt felbukkanhatnak Magyarországon is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!