2024. május 9. Csütörtök, Gergely.
 
Bölömbikát mentettek az újfalui rendõrök, a fél útpályát lezárták miattaForrás: Hajdú-bihari Napló
Utolsó módosítás: 2016-04-05 10:25:29
Címkék: Bihari hírek
A védett madár nekirepült egy, a 42-es számú fõúton közlekedõ kisbusznak. A berettyóújfalui rendõrök segítettek rajta.

A rendõrök 2016. április 3-án 8 óra 25 perckor a 42-es számú fõúton Berettyóújfalu és Földes között ellenõrizték az ott közlekedõ gépkocsikat, amikor tõlük körülbelül 80 méterre a fõúton egy madarat vettek észre. Amikor a madár fel akart szállni, nekirepült egy, a fõúton Földes irányába közlekedõ kisbusz hátsó részének, amelynek következtében a madár eszméletlenül visszaesett a fõútra.

 

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály járõrei a fél útpályát lezárták és odasiettek a megsérült állathoz azért, nehogy elüsse egy másik jármû. A madár eközben az út melletti árokba vonszolta magát, ahol a rendõrök megfogták és betették a szolgálati gépkocsiba, majd elvitték a Berettyóújfalui Rendõrkapitányságra.

Az egyenruhások út közben értesítették a Hortobágyi Madárkórház munkatársait, akik Berettyóújfaluba mentek és állatorvosi ellátása érdekében a fokozottan védett bölömbikát a madárkórházba vitték. Az állatorvos azt állapította meg, hogy a madár agyrázkódást szenvedett. Miután estére a bölömbika jobban lett, az ott dolgozók szabadon engedték a Hortobágy folyó mellett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!