2024. május 9. Csütörtök, Gergely.
 
Tarlós nem tudott a romaügyi biztosa titkosszolgálati múltjárólForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-04-06 10:40:09
Címkék: Bihari hírek
Vasárnap a RomNet adott hírt arról, hogy információik szerint Tarlós István fõpolgármester egy hónapja új romaügyi biztost nevezett ki Nagy Sándor személyében.

Nagy Sándor a Fõvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettese, aki kalandosan került a szervezet élére. Indulásakor ugyanis azt vallotta, hogy a cigány kisebbséghez tartozik, miközben utólag kiderült, hogy valótlant állított. Mintahogy az is csak késõbb lett nyilvánvaló, hogy 28 éven át a rendõrségen, illetve a Nemzetbiztonsági Hivatalnál dolgozott. Nagy Sándort megválasztása után többször kérték, hogy mondjon le a posztjáról, de erre nem volt hajlandó, a törvény pedig nem teszi lehetõvé, hogy megfosszák mandátumától, így mindössze a jogköreit tudták szûkíteni.

Mindezek miatt a kerületi nemzetiségi önkormányzatok felháborítónak tartják Tarlós döntését, és azt mondják, ha nem vonja vissza a kinevezést, akkor demonstrációt szerveznek a Városháza elé.

A fõpolgármester hétfõn a Romneten megjelent cikkre reagálva közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy

1. A romaügyi biztos a fõpolgármester biztosa, nem a Közgyûlésé. Cigány közösség javaslatára neveztem ki. 2. Ha az illetõ az Önök fõvárosi elnökhelyettese, akkor nekem kellene tudnom, hogy nem roma? Honnan sejthetném, hogy ellenõrizhetném? Önök választották elnökhelyettesüknek. 3. Fogalmam sem volt róla, hogy az illetõ titkosszolgálati ember volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!