2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Kártevõ szoftverek letöltésére vennének ráForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-17 13:02:53
Mire használták ebben az évben a kiberbûnözõk a közösségi oldalak népszerûségét?

Ebben az évben a kiberbûnözõk arra használták a celebekrõl szóló híreket, a politikai eseményeket, a pénzügyi válságot, a közösségi site-ok népszerûségét, hogy a lehetõ legtöbb embert verjék át.

Haszonszerzés céljából káros hivatkozások követésére, kártevõ szoftverek letöltésére próbálták rávenni a netezõket – mutat rá év végi összefoglalójában a Symantec. Az IT-biztonsági cég szakértõi kiemelik: a közösségi hálózatok webhelyeinek népszerûsége jövõre is példátlan mértékû növekedésnek néz elébe, így az ellenük elkövetett csalások szaporodása is elõre látható - írja a vg.hu.

A pánikszoftverek – például a hamis vírusirtók – gyártói 2010-ben várhatóan még ennél is továbblépnek, a számítógépet használhatatlanná téve „túszul ejtik” azt, amíg gazdája meg nem fizeti a „váltságdíjat”.

A Mac és az okos telefonok 2010-ben is népszerûek maradnak, sõt, ezekkel az eszközökkel mindennapos lesz a banki ügyletek lebonyolítása is. Emiatt még több támadó szentel idõt az ilyen eszközök kihasználására szolgáló kártevõ szoftverek létrehozására. Bánjunk óvatosan a Twitterrel! – figyelmeztetnek az IT-biztonsági szakértõk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!