2024. május 8. Szerda, Mihály.
 
Vasárnapi összefogás: a Jobbik támogatja, a DK segíti az MSZP-tForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-04-07 11:44:23
Címkék: Bihari hírek
Váratlannak tûnõ helyekrõl kapott segítsét az MSZP, hogy 120 nap alatt összegyûjtse a vasárnapi boltzár eltörlésérõl szóló népszavazásához szükséges 200 ezer aláírást. Kedd délután a Jobbik és a DK is jelezte, hogy segít a szocialistáknak, hogy összejöjjön a szükséges mennyiség, írta a HírTV honlapja. A Jobbik a cikkünk megjelenése után ezt az információt úgy pontosította, hogy a kezdeményezést valóban támogatják, és bátorítják az embereket, hogy õk is írják alá az ívet, de gyûjteni, az MSZP-vel együtt standolni nem fognak.

A Kúria tegnapi döntésére a vasárnapi boltzárat kezdeményezõ KDNP úgy reagált, hogy tiszteletben tartják a bíróság döntését. "Mi minden népszavazást támogatunk, amely azt a célt szolgálja, hogy megkérdezze az embereknek a véleményét", mondta Hollik István, a párt parlamenti képviselõje.

Ha összejön a 200 ezer aláírás, akkor már idén õsszel lehet népszavazás, és akár a boltok is kinyithatnak vasárnaponként. A Fidesz persze felboríthatja a népszavazás menetrendjét, ha visszavonja a törvényt, vagy máshogy heréli ki a szocialista népszavazást. A lehetõségeket ebben a cikkünkben szedtük össze.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!