2024. május 9. Csütörtök, Gergely.
 
Báránymentõ rendõrök a 42-es fõútonForrás: Hajdú-bihari Napló
Utolsó módosítás: 2016-04-08 08:49:13
Címkék: Bihari hírek
Nemcsak bölömbikát, hanem bárányt is mentettek a berettyóújfalui rendõrök a napokban – számolt be szerkesztõségünknek egy olvasó.

A rendõrség érdeklõdésünkre megerõsítette az információt, s azt közölte, a forgalomirányítást végzõ egyik rendõr este 10 óra magasságában báránybégetést hallott Mezõsas felõl. Némi szemlélõdés után pillantotta meg a kis bárányt a szalagkorlát mellett. Azt írják, a jószág már teljesen át volt fagyva a hideg idõjárás miatt. Egyikük az állatot a szolgálati autóba, az ülés elé leterített nylonzsákra rakta. Mint késõbb kiderült, a bárány egy közeli tanyáról szökött meg. Az állatáért érkezõ gazda elmondta, hogy néhány napja született, így átfért a villanypásztor alatt.

HBN

Olvasónk korábban küldött levelét itt taláják:

Hétvégén – szombat este Önök is közzé tették (szerencsére), hogy a 42-es számú fõúton a román határ felé közlekedõ forgalmat elterelik. Ott a tereléskor a szolgálatot teljesítõ rendõrök megmentettek egy 1-2 napja született kisbárányt – írja olvasónk.

Éppen az út szélén találtak rá a sötétben, egyedül volt, édesanyját keresve bégetett. Az autóba tették melegedni, és ha jól értesültem, még akkor este meg is találták a gazdát, akinek a közeli tanyáján született a bárány, õ vissza is vitte az édesanyjához a kicsit.

Szerintem ez a rendõr/ezek a rendõrök is megérdemelnek egy kis dicséretet

A bölömbika és a bárány mellett két kutya is hálás lehet az újfalui rendõröknek
Berettyóújfalu – A berettyóújfalui rendõrök egy bejelentés után Mezõsas és Berettyószentmárton között, az út mellett két kiskutyát találtak. És ha már megtalálták õket, segítettek is rajtuk.

Bölömbikát mentettek az újfalui rendõrök, a fél útpályát lezárták miatta
Berettyóújfalu – A védett madár nekirepült egy, a 42-es számú fõúton közlekedõ kisbusznak. A berettyóújfalui rendõrök segítettek rajta.

Forgalomterelés volt a 42-es számú fõúton
Berettyóújfalu, Biharkeresztes – Megnövekedett a határátlépés és várakozás ideje a román határszakaszon, emiatt a elterelték a személygépjármûvek forgalmát a 42-es számú fõúton Hajdú-Bihar megyében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!