2024. május 8. Szerda, Mihály.
 
Különös kegyetlenséggel gyilkolt a masszõrnõForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-04-08 09:03:40
Címkék: Bihari hírek
Tizenhat év fegyházbüntetésre ítélt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt a Miskolci Törvényszék szerdán a megismételt eljárásban egy helyi nõt - közölte a törvényszék az MTI-vel. Az elsõfokú ítéletet eredetileg március 30-án hirdették volna ki, ám akkor a vádlott masszõrnõ - feltehetõen öngyilkossági szándékból - gyógyszereket vett be a bíróság mosdójában, ezért kórházba vitték.

A nõt egy 2011. augusztus 31-én történt gyilkossággal vádolták meg. Annak idején Miskolc belvárosában egy társasház lépcsõházában lévõ iroda elõtt holtan találtak egy 86 éves asszonyt. A rendõrség napokon belül õrizetbe vette az emberölés gyanúsítottját, a házban mûködõ szépségszalon masszõrnõjét, aki indulatból, egyebek mellett egy reklámtábla kihelyezése miatt kitört heves vita közben követhette el tettét.

A Miskolci Törvényszék már 2014-ben tárgyalta az ügyet, akkor nem tudta kétséget kizáróan megállapítani a masszõr bûnösségét, ezért az elsõfokú ítéletben a nõt felmentették az emberölés vádja alól.

Az ügy ezt követõen a Debreceni Ítélõtábla elé került, ami tavaly új eljárás lefolytatására kötelezte az elsõfokú bíróságot.

A most befejezõdött tárgyalás során a Miskolci Törvényszék enyhítõ körülménynek tekintette az idõmúlást, a vádlott betegségeit, valamint a sértett felróható, verbális közrehatását. Ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte a cselekmény gátlástalan elkövetését, azt, hogy a nõ a bûncselekményt annak elhárítására idõs koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére követte el, annak közfelháborodást kiváltó jellegét, továbbá azt is, hogy a vádlott a védekezésével másra próbálta terelni a gyanút.

Mindezek alapján a bíróság arra az álláspontra jutott, hogy a vádlottal szemben a büntetési tételkeret középmértékét egy évvel meghaladó, azaz 16 év szabadságvesztés kiszabása indokolt, és elrendelte a vádlott elõzetes letartóztatását.

Az ítélet nem jogerõs.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!