2024. május 8. Szerda, Mihály.
 
Megfogható közelségben a 3D-nyomtatásForrás: Hajdú-bihari Napló
Utolsó módosítás: 2016-04-08 09:08:18
Címkék: Bihari hírek
A digitális eszközhasználat nem a távoli jövõ, hanem a mindennapjaink szerves része.

Az Emberi Erõforrások Minisztériuma kezdeményezésére elsõ alkalommal szervezték meg a digitális témahetet április 4. és 8. között országszerte. A projekthez a debreceni Kinizsi Pál Általános Iskola és a kismarjai Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola Bocskai István Tagiskolája mellett a zsákai Kölcsey Ferenc Általános Iskola is csatlakozhatott.

– Iskolánk abban a szerencsében részesült, hogy a RÉS Egyesület szakemberei (György Attila és Asztalos Sándor) rendhagyó informatikaóra alkalmával bemutatót tartottak a 3D-s nyomtatásról. Az informatika szakkörös tanulók vettek részt az elõadáson, s 2×45 perces rendhagyó óra során megismerkedhetnek az anyagmegmunkálás és tárgykészítés formáival, a 3D-technológia mûködési elvével, a tervezés elõkészítõ munkálatával. A kivetítõn megtervezett egyedi, „info” feliratú tárgyat a bemutató során ki is nyomtattuk, így a kisdiákok közelrõl megtekinthették a nyomtatás minden folyamatát. A robotika, a vezérlés, a tervezés és tárgykészítés mind Félix, a 3D-s nyomtató folyamatos munkája révén került látható, megfogható közelségbe a bemutató során. A résztvevõ gyermekek nyomtatással készített ajándékot kaptak, így a feledhetetlen élmények mellett kézzel fogható emléket is vihettek magukkal a rendkívül izgalmas, interaktív bemutató végén – tájékoztatott a keddi eseményrõl Hegedûsné Gyarmati Magdolna informatikatanár.

Petrucz Jánosné intézményvezetõ kiemelte, mennyire örülnek, hogy kistelepülésük is bekapcsolódhatott a témahét vérkeringésébe. Az informatikaoktatást ugyanis Zsákán is nagyon fontosnak tartják. Két közelmúltbeli pályázat eredményeképpen teljesen megújult az informatikacentrumuk, sõt számítógépeket és monitorokat is fejleszthettek.

HBN-BB

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!