2024. május 9. Csütörtök, Gergely.
 
Illegális bevándorlás – HM: hamarosan befejezõdik a magyar-román határ geodéziai kitûzéseForrás: Hajdú-bihari Napló
Utolsó módosítás: 2016-04-08 09:37:26
Címkék: Bihari hírek
Hamarosan befejezõdik a magyar-román határ geodéziai kitûzése – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) kedden az MTI megkeresése.

Az M1 aktuális csatorna hétfõi híradójában azt mondták: Hajdú-Bihar megyében 13 településen kezdõdött meg a mûszaki határzár elõkészítése. Az Ártánd közelében található Berekböszörményben például már leverték azokat a piros karókat, amelyek a kerítés helyét jelölik.

A HM az MTI megkeresésére közölte: a román-magyar határszakaszon az államhatár geodéziai kitûzése zajlik, kerítésépítési munkák nincsenek. A karók a határ pontos kijelölésére szolgálnak, a munka a napokban befejezõdik.


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter március 4-én Mártélyon, a hódmezõvásárhelyi közgyûlés kihelyezett ülésén beszélt arról, hogy a kormány kész akár néhány hét alatt a teljes, mintegy 470 kilométeres román határszakaszon a biztonsági határzárat kiépíteni. Hozzátette: a kerítés kitûzése, az elõkészítõ tereprendezési munkák megkezdõdtek.

A HM vasárnap délelõtt az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a Magyar Honvédség – a Belügyminisztérium kérésére – a magyar-szerb határ bizonyos szakaszain megkezdte az ideiglenes biztonsági határzár megerõsítését, miután az elmúlt napokban megnövekedett az illegális határsértések száma.

– MTI –

Kártalanítás jár a kerítésért
Hajdú-Bihar – Nagy erõkkel folyik a magyar–román határra tervezett mûszaki határzár elõkészítése. Ez a megyei kormányhivatal honlapján is hozzáférhetõ iratokból kiderül. Ezek szerint közérdekû használati jogot jegyeztek be határ menti megyei ingatlanokra. Olyanokra, amelyeket a kerítés munkálatai érinthetnek. A kártalanítási eljárások is megindultak, sok esetben határozat is született.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!