2024. május 9. Csütörtök, Gergely.
 
Édesanyja férjéhez tört be egy román fiú DebrecenbenForrás: Hajdú-bihari Napló
Utolsó módosítás: 2016-04-08 09:45:32
Címkék: Bihari hírek
A debreceni rendõrök bíróság elé állítást javasolnak az ellen a román fiatalember ellen, aki a megalapozott gyanú szerint betört egy debreceni családi házba.

A Debreceni Rendõrkapitányság Betörési Alosztálya lopás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – õrizetbe vétele mellett – folytatott nyomozást egy 18 éves román fiúval szemben.

A nyomozás adatai szerint 2016. április 2-án 1 óra 17 perckor egy férfi tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Tevékenység-irányítási Központját arról, hogy ismeretlen személy Debrecenben betört a családi házába. A rendõrök a helyszínen megállapították, hogy az elkövetõ a tetõablakot betörve jutott be a házba, ahonnan laptopot, mobiltelefont és más mûszaki cikkeket, továbbá ruhákat és parfümöket tulajdonított el.

A nyomozók a városban adatgyûjtést végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bûncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 18 éves fiatalembert, akit a Csárda utca és Monostorpályi út keresztezõdésében 2016. április 4-én 19 óra 15 perckor elfogtak és a Debreceni Rendõrkapitányságra elõállítottak. Gyanúsítotti kihallgatásán a román állampolgár beismerõ vallomást tett. A fiú elmondta, hogy a házat jól ismerte, mert korábban ott lakott, annak tulajdonosa az édesanyja férje.

A nyomozók Derecskén találták meg a férfi által eltulajdonított mobiltelefont, amit a terhelt értékesített egy férfinak, aki tovább adta azt. Az ellopott mûszaki cikkek közül egy televíziót, egy laptopot pedig Tornyospálcán foglalták le egy házaspártól, akik szintén a terhelttõl vásárolták meg azokat. A megtalált értékeket a rendõrök visszaadták a sértett részére.

A rendõrök a román állampolgár ellen a nyomozást 2016. április 6-án befejezték és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldték az illetékes járási ügyészségnek.

– police.hu –

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!