2024. május 10. Péntek, Ármin, Pálma.
 
Listázná az EU az adóparadicsomokatForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-04-09 09:39:12
Címkék: Bihari hírek
Az Európai Bizottság az adóparadicsomok listájának összeállítását sürgeti, aminek hat hónapon belül el kell készülnie - közölte Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért, valamint az adó- és vámügyért felelõs biztosa csütörtökön Brüsszelben, írja az MTI.

Moscovici szerint az uniós tagállamoknak egy közösen összeállított, a valóságot tükrözõ listáról kell megegyezniük az adóparadicsomokat illetõen már a következõ hat hónapban, és meg kell büntetni azokat az országokat, amik elrejtik az adóköteles pénzeket.

A tagállamoknak jelenleg eltérõ listáik vannak az adóügyekben nem együttmûködõ országokról, és esetükben szabadon dönthetnek az esetleges korlátozó intézkedésekrõl - tájékoztatott. Az Európai Bizottság januárban jelentette be, hogy listát készít az adóparadicsomokról, és szankciókat kíván kilátásba helyezni ellenük.

A múlt héten a Süddeutsche Zeitung német lapnak több százezer offshore cég titkos adatát szivárogtatta ki egy titkos forrás a Mossack Fonseca panamai ügyvédi irodától, amely névtelen offshore vállalatokat ad el ügyfelei számára a világ számos részén. Az eltitkolt offshore vállalatokról kiszivárgott listán számos politikus, üzletember, híresség és neves sportoló neve szerepel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!