2024. május 10. Péntek, Ármin, Pálma.
 
Útban volt neki a tábla, kiszedte és arrébb raktaForrás: Hajdú-bihari Napló
Utolsó módosítás: 2016-04-10 09:04:16
Címkék: Bihari hírek
A berettyóújfalui rendõrök vádemelést javasolnak a 65 éves férfi ellen. Elég veszélyes játékot játszott.

Egy férfi tett bejelentést 2016. március 6-án 9 óra 21 perckor a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy Mikepércs-Bodóháza felé a vasúti átjáró elõtt kihelyezett jelzõtáblát eltávolították a helyérõl. A helyszínre érkezõ rendõrök megállapították, hogy a közlekedési jelzõtábla egy „Állj! Elsõbbségadás kötelezõ!” tábla, amelyen a “Vasúti átjáró kezdete” tábla is rögzítve volt. A járõrök adatgyûjtést végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bûncselekmény elkövetésével gyanúsítható N. Istvánt, akit a nyomozók gyanúsítottként kihallgattak.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2016. március 6-án 8 óra körül autójával a 47-es számú fõút irányából a Kond vezér utcát keresztezõ vasúti átjáróban balra akart kanyarodni, hogy munkavégzés céljából egy ott lévõ ingatlant megközelítsen. A férfit a vasúti átjáró elõtti jelzõtábla akadályozta a földútra kanyarodásban, ezért azt a földbõl kihúzta és az ott lévõ lakóház kerítésének támasztotta, majd ott hagyta, azért, hogy be tudjon fordulni a házhoz. Egy vasúti dolgozó észrevette, hogy a tábla nincs a helyén, és visszatette azt. A derecskei férfi 9 óra körüli idõben ismételten eltávolította helyérõl a jelzõtáblát és a lakóház kerítése mellé fektette a földre, hogy a földútra ismét be tudjon kanyarodni. A 65 éves férfi a jelzõtáblát körülbelül egy óra múlva helyezte vissza a helyére, amikor kocsijával visszafelé közlekedett. A vasúti átjáró ez idõ alatt teljes mértékben elõjelzés és biztosítás nélkül maradt.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a férfi ellen a vasúti közlekedés biztonsága elleni bûncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészség részére megküldte.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság –

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!