2024. május 20. Hétfő, Bernát, Felícia.
 
Illegális gumigyárat talált a NAVForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-04-11 14:35:19
Címkék: Bihari hírek
Illegális gyártelepre bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy papíron ingatlanok bérbeadásával foglalkozó, Jász-Nagykun-Szolnok megyei cégnél - tájékoztatta az adóhatóság az MTI-t. A cégnél frissen gyártott gumiszõnyeget is lefoglaltak.

A NAV közleménye szerint a vállalkozást az ekáer (elektronikus közútiáruforgalom-ellenõrzõ rendszer) és a nemzetközi áfaadatok rendszerébõl kinyert információk alapján vizsgálták. Kereskedelmi ügyletekrõl és be nem vallott bevételekrõl árulkodó kockás füzetre bukkantak, amibõl meghatározható az üzemben végzett illegális termelés mértéke, valamint a költségvetést és a tisztességes versenytársakat sújtó kár mértéke. Az adóhatóság kockázatelemzése szerint a társaság rendszeresen termékeket adott el német partnerének.

A helyszíni ellenõrzésekor egy kamionnyi ragasztó érkezett a társaság telephelyére, egy másik megrakott kamion pedig éppen Montenegróba indult volna. Az ellenõrök több tonna gumiõrleményt, valamint kültéri gumiszõnyeget is találtak a gyártelepen, ahol a "még meleg gépsor" a helyszíni gyártást bizonyította.

A telephelyen található gépsorokat, alapanyagokat és késztermékeket lefoglalták. Az ügyben adóigazgatási és büntetõeljárás indult.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!