2024. május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett.
 
20 éves a Nyírmártonfalvai Polgárõr EgyesületForrás: Cserép Imre
Utolsó módosítás: 2016-04-11 19:29:46
Címkék: Bihari hírek
Nyírmártonfalva - Méltóképpen ünnepeltek. Nemrég tartotta meg 20 éves Jubileumi Közgyûlését a Nyírmártonfalvai Polgárõr Egyesület.

Verses, táncos mûsorral kezdõdött el a közgyûlés.

„Egyesületünk 1996. évben alakult 17 fõvel” - kezdte az elmúlt 20 év eredményeirõl szóló tájékoztatóját Gyarmati Lajosné az egyesület elnök asszonya.

Ezt követõen Kövér Mihály Csaba polgármester úr és Szakály Zsolt alpolgármester úr adta át a Nyírmártonfalvai Község Önkormányzata által adományozott emléktárgyat és mondott köszönetet a polgárõrség áldozatos munkájáért, majd Boros Viktor a Hajdú- Bihar Megyei Polgárõr Szövetség elnökhelyettese és Csorbáné Szónya Nelly asszony a Hajdú-Bihar Megyei Polgárõr Szövetség iroda vezetõje adta át a 20, 15, 10 és 5 éves munkáért járó okleveleket.

20 éves, alapító tagok: Gyarmati Lajosné, Szakály Zsolt, Kósa Gábor, Balogh József, Bagi István.

15 éves: Gyarmati Hajnalka, Havrilla Sándor, Puskás István.

10 éves: Hérák János, Madar János, Ternyei Sándor, Török Zoltán.

5 éves: Könnyû Tiborné, Szakály Zsoltné, Havrilláné Farkas Ágnes, Puskásné Rózsa Andrea, Mudra János, Lakatos Szabolcs. - Mudra Zoltán és Hajdú Gergõ elismerõ oklevelet vehetett át. - Elismerõ szavakat intézett a jubiláló polgárõrökhöz Ábrók László nyugalmazott rendõr alezredes úr, aki aktívan vett részt az egyesület megalakulásakor.

Ezt követõen Karacs Attila rendõr alezredes úr a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr Fõkapitányság Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség Rendészeti osztályvezetõje is csatlakozott az elismerõ szavakhoz.

Asztalos János rendõr alezredes úr a Hajdúhadházi Rendõrkapitányság vezetõje hangsúlyozta, hogy egyre jobban felértékelõdik a polgárõrök áldozatos munkája.

Megemlékeztek azokról a polgárõrökrõl ” Akik már nincsenek köztük”: Ternyei Mihály, Katona Lajos, Bálint Zoltán, Zatykó Tibor, Könnyû Tibor, Szabó László, Herpai Lajos, Antal Gábor, Gyarmati Lajos.

Az est egy ízletes vacsora elfogyasztása után bállal folytatódott, ahol is az emlékek felidézése és a közeli és távolabbi célok fogalmazódta meg.. A hangulatról élõzenekar gondoskodott.

Cserép Imre

Tudósító

/Fotó: Magánarchívum/

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek