2024. május 20. Hétfő, Bernát, Felícia.
 
Rekordforgalma lehet idén a turizmusnakForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-04-12 20:18:21
Címkék: Bihari hírek
Az idei újabb rekordév lehet a turizmusban, miután a belföldi turizmus az elsõ negyedévben 11,7 százalékkal, a tavalyinál gyorsabb ütemben bõvült - írta a Szallas.hu.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott elemzés szerint ebben fontos szerepe volt a három hosszú hétvégének, melyeken a wellness-szállodák kerültek fõszerepbe, az úti célok közül Budapest, Eger és Gyula állt az elsõ három helyen.

Az elemzésbõ kiderül még, hogy:
a foglalások átlagos hosszát tekintve a 3 éjszakára szóló belföldi pihenések ugrottak meg leginkább: közel másfélszeresére 2015 elsõ negyedévéhez képest.
A foglalások átlagértéke alapján 20 százalékkal bõvült a pihenésre és szállásra fordított összeg.
Míg az elõzõ évi harmadik helyezett Pécs, és a tõle nem sokkal lemaradó Debrecen is hátrébb csúszott a kedveltségi listán, addig Gyula a tavalyi kilencedikrõl a harmadik helyre ugrott idén. Hévíznek és Siófoknak is sikerült betörnie a 10 leglátogatottabb település közé.
A határon túlra síelésre és városnézésre indultak útnak legtöbben. Szlovákia és Lengyelország síparadicsoma, Donovaly és Zakopane volt a két legvonzóbb úti céln, míg Krakkó és Prága is menõ úticélnak számított.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!