2024. május 1. Szerda, Fülöp, Jakab.
 
Faggyal nyit a strandszerzonForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-04-26 20:23:05
Címkék: Bihari hírek
Szombaton nyitnak az elsõ fõvárosi strandok: a Palatinus és a Dagály, valamint akkor indul a Gellért fürdõ hullámszolgáltatása is – tudatta az MTI.

A Budapest Gyógyfürdõi és Hévizei (BGYH) Zrt.  beszámolója szerint a többi strand késõbb nyit:
május 28.: Csillaghegyi és a Paskál strand
június 4.: Római és a Pünkösdfürdõi 

A szezont várhatóan szeptember 4-én, jó idõ esetén szeptember 11-én zárják.

A nyitás idején elég vacaknak ígérkezik az idõ: egész héten 20 fok alatt lesz a csúcshõmérséklet, szombaton hajnalban -1 és +8 fok között lesz a levegõ. Napközben 13-19 fok várható, borús idõvel. Igaz, a Dunántúl északi részén több lesz a napsütés, talán a fõvárosba is jut belõle valami a nap folyamán. 2013-ban bezzeg 32 fokot mértek Pitvaroson április 30-án.
Sok minden nyitás után készül el

A Paskál fejlesztéseit július közepén adják át: egy majdnem ezernégyszáz négyzetméteres új fürdõépületet alakítanak ki, amelyet pince és tetõterasz egészít ki. A fedett földszinti részen tanmedencét, babamedencét, gyógymedencét, vízi bárt és élménymedencét hoznak létre. Épülnek szaunák, kezelõhelyiségek, valamint felújítják a medencéket és az öltözõket. Úgy fogalmaztak, hogy "Budapest egy újabb, egész éven át nyitva tartó fürdõvel gazdagodik".

Palatinus
Fotó: Bõdey János

A Palatinust is fejlesztik felújítják a fõépület, amely új funkciókkal bõvül. Alagsori wellness- és fitneszrészleget terveznek, restaurálják az öltözõket, a vizesblokkokat, és akadálymentesítik az épület egészét. A homlokzatot az eredeti tervek szerint renoválják, betartva a mûemlékvédelmi hatóság elõírásait. A tetõszinten található területet a nyári táborok résztvevõinek alakítják ki, hogy rossz idõ esetén is tudjanak programokat szervezni a gyerekeknek, a termálmedencét pedig le akarják fedni. A megújult fürdõt várhatóan 2017 második negyedévében adják át.
A beruházások nem befolyásolják a strandok nyitva tartását.

A Dagályban az úszóközpont építése miatt megszûnik a gyerek- és a tanmedence, de a látogatók kivetítõn követhetik a labdarúgó Európa-bajnokságot és az olimpiát, akár a medencében ülve is. Ugyanerre a Széchenyi fürdõ vendégeinek is lehetõségük lesz.

Idén július 29-én tartják meg a Strandok éjszakáját, amelyhez a BGYH a megújuló Paskál programjaival csatlakozik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!