2024. június 3. Hétfő, Klotild.
 
Akadozik az EU-s pályázatok online rendszereForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-04-30 09:50:34
Címkék: Bihari hírek
Egy pályázatíró olvasónk hívta fel a figyelmünket, hogy már napok óta nem stimmel valami az Európai Uniós pályázatok online rendszerével, az EPTK-val.

Néhány nappal ezelõtt egyszer már teljesen leállt a rendszer két napra, április 25-én erre reagálva meg is jelent a Miniszterelnökség alá tartozó palyazat.gov.hu oldalon egy közlemény, amelyben az EPTK-felület és a kitöltõprogramok korlátozott hozzáférhetõségérõl írtak. Egy nappal késõbb újabb közleményben azt jelezték, hogy a technikai hibák elhárultak.

A jelek szerint azonban azóta sem állt helyre minden, ami nem túl jó hír a pályázatokat beadni készülõk számára: a hétre olvasónk szerint 4-5 beadási határidõ esik. A rendszer lassúságát, akadozását tetézi, hogy állítólag a pályázatokat alkalmanként nem lehet lezárni hibaüzenetek miatt, egyes turisztikai pályázatok határidejét már meg is hosszabbítottak egy nappal, valószínûleg a problémával összefüggésben.

A rendszerhibáról megkérdeztük az EU-s források felügyeletéért felelõs Miniszterelnökséget, akik a következõ tájékoztatást adták:

"A FAIR rendszerben kezelt támogatási kérelmek felületeinek optimalizálása érdekében, a fejlesztéspolitikai információs rendszerek alap infrastruktúrájában, jelentõs technikai kapacitásbõvítés zajlik. A kitöltõ program adatai teljes mértékben elérhetõek, de az ellenõrzési funkciók a bõvítési folyamat alatt szünetelnek.

A bõvítés végrehajtása átmeneti performancia problémákkal járhat, melyek miatt kérjük felhasználóink türelmét és megértését. Annak érdekében, hogy minden érintett igénylõ be tudja nyújtani kérelmét, a kapacitásbõvítés alatt záródó felhívások az egyes minisztériumokkal egyeztetve meghosszabbításra kerülnek."

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!