2024. június 3. Hétfő, Klotild.
 
Nyáron lehet ingyenpénzre pályázni házfelújításhozForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-05-02 09:09:43
Címkék: Bihari hírek
Családi házak felújításával folytatódik az Otthon Melege Program. 2016. július 1-jétõl 5 milliárd forint keretösszeggel induló vissza nem térítendõ támogatásra lehet pályázni a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál családi házak energetikai korszerûsítésére és felújítására. Az igényelhetõ támogatás összege maximum 2,5 millió forint, a támogatás intenzitása 40-55% a fejlesztés komplexitásától függõen.

A pályázat 5 milliárd forintos keretösszege a várható túljelentkezés miatt akár a pályázati felület megnyitását követõ 24 óra leforgása alatt kimerülhet szakértõk szerint. Egymás utáni munkanapokon 7 térségbõl lehet majd elektronikus úton benyújtani a kérelmeket.

Támogatható az épületek homlokzati nyílászáróinak cseréje, homlokzatok hõszigetelése, épületgépészeti rendszerek (pl. kazánok, radiátorok) energia-megtakarítást eredményezõ cseréje, illetve felújítása és az épület gépészeti rendszeréhez csatlakozó megújuló energiafelhasználás kialakítása. A vissza nem térítendõ támogatásban részesíthetõ pályázatokat az arányosan elérhetõ CO2-megtakarítás alapján rangsorolják.

Kizárólag a hagyományos technológiával 1996 elõtt épült és 1995. december 31-ig kiadott építési engedéllyel rendelkezõ, egy lakásos, legfeljebb 135 m2 fûtött alapterületû, a pályázatot benyújtó magánszemély tulajdonában álló és a pályázat benyújtását megelõzõen használatban lévõ (lakott) családi házak energetikai korszerûsítésére nyújtható vissza nem térítendõ támogatás az alprogram keretében.

A pályázati útmutató a kormány.hu-n érhetõ el.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!