2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Rejtélyes rosszullét: 39 gyereket vittek kórházba CsepelrõlForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-05-05 10:13:26
Címkék: Bihari hírek
Harminckilenc gyerek lett rosszul egy csepeli iskolában szerda délután, kórházba vitték õket - közölte az MTI.

A mentõk 16 kocsival vonultak ki a csepeli Kazinczy Ferenc Általános Iskolához. Az 5. osztályos tanulók - két osztály diákjai - fejfájásra, szédülésre és hányingerre panaszkodtak, a Heim Pál Gyermekkórház toxikológiai osztályára vitték õket. Egyik gyerek sem volt életveszélyben. A rosszullétek okát vizsgálják.

A tömeges rosszullét elõtt úszásórán vettek részt a tanulók a csepeli strandfürdõben.

A katasztrófavédelem méréseket végzett a fürdõ területén a medencékben, de sehol nem mutatták ki mérgezõ klórgáz jelenlétét. A strand vize ivóvíz minõségûnek bizonyult, mérgezõ anyagot nem találtak benne.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere az MTI-nek azt mondta: azóta független szakértõvel is megvizsgáltatták a strand vizét, õ is kiváló minõségûnek ítélte.

A csepeli strandfürdõnél diákok szállnak be a mentõautóba mert az úszásóra után rosszul lettek 2016. május 4-én.
Fotó: Mihádák Zoltán

Az ételmérgezés is kizárható, egyrészt azért, mert a gyerekek az úszásoktatás elõtt még nem ebédeltek, másrészt az a vállalkozás, amelyik a Kazinczy iskolába szállítja az ételt, más intézményekben is végzi a közétkeztetést, és máshol senki nem lett rosszul.

Vagyis egyelõre nem tudják, hogy mi okozta a rosszulléteket, a diákokat éjszakára megfigyelésre bent tartják a Heim Pál Gyermekkórházban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!