2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Uber: Néhány taxis tartja sakkban BudapestetForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-05-05 10:58:35
Címkék: Bihari hírek
Az Uber szerint a szolgáltatása betiltása mellett kampányoló taxisok és döntéshozók el akarják venni a magyaroktól az általa nyújtott "minõségi és megbízható szolgáltatást". Ezzel pedig 1200 adófizetõ sofõr megélhetését és 150 ezer felhasználó választási szabadságát fenyegetik.

Az Uber magyarországi részlege arra válaszul adott ki közleményt, hogy tegnap a taxisok ismét tüntettek a szolgáltatás ellen, a hét elején Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára pedig arról beszélt, hogy egyenesen betilthatják a mobilalkamazást. (Ennek esetleges technikai részleteirõl itt írtunk)

Ez utóbbi egy, az Országgyûlés elé beterjesztendõ törvénytervezetben is szerepel. A tervezet szerint fél évre elvehetik az Uberezõk jogosítványát és 200 ezer forintra büntethetik õket az engedély nélküli személyszállításért. Emellett 300 ezer forintra büntethetnék magát a diszpécserszolgálatot, és annak a szolgálatnak, amelyik a bírság ellenére is folytatja az engedély nélküli tevékenységét, egy évre elérhetetlenné tennék az alkalmazását és honlapját.

Fónagy szerint a tervezetet legkésõbb jövõ hét keddig beterjesztik a Parlament elé, és még a tavaszi ülésszakban szavazhatnak róla a képviselõk.

Az Uber magyarországi vezetõje, Fekete Zoltán ennek kapcsán azt írta közleményében: a döntéshozók olyan törvénymódosítást terjesztettek a Parlament elé, amely megakasztaná a modernizációt, megakadályozná az Uber alkalmazás használatát. Ezzel a cég szerint Magyarországot "elvágnák a világ azon részétõl, ahol nem ellenségnek tekintik a technológiai fejlõdést, a digitális gazdaságot".

Azt is közölte, hogy az Uber elkötelezett a párbeszéd iránt, és "21. századi szabályozásra van szükség".

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!