2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
P. Sándor és a kartell rosszul jártForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-05-25 08:34:51
Címkék: Bihari hírek
Kartellezés miatt javasol vádemelést a rendõrség P. Sándor 60 éves budapesti lakos és 14 társa ellen, amivel egy több éves nyomozás zárul le, írja a Police.hu.

Az derült ki, hogy - a magyar közutak karbantartása és fenntartása területén - állami vállalatok, valamint városi önkormányzatok vezetõi és képviselõi 2013-ban és 2014-ben több közbeszerzési eljárás elõtt is összehangolták a stratégiájukat a pályázatokon, hogy korlátozzák a versenyt. 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) még 2014-ben indított versenyfelügyeleti eljárást  a Magyar Plastiroute Forgalomtechnikai Kft., a Solinwest 2000 Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Szabolcs-Mag 98 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a „Transit-Speed” Fuvarozó és Kereskedelmi Kft. vállalkozásokkal és Bacsó István egyéni vállalkozóval szemben.

A hét útszórósó és hófogóháló szállítására, valamint útburkolatfestés kivitelezésére vonatkozó  közbeszerzés  összértéke meghaladja a hat milliárd forintot.  A Nemzeti Nyomozó Iroda 2013 vége óta nyomozott az ügyben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!