2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Félmillióért vállalta el a Quaestor vezetését Orgován BélaForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-06-03 11:51:45
Címkék: Bihari hírek
Orgován Bélának, a balek Quaestor-strómannak 500 ezer forintot ígértek azért, hogy elvállalja a csaló pénzintézet vezérigazgatói posztját a botrány közepén - írja a Blikk a birtokába jutott Orgován-vallomásra hivatkozva.

A dokumentum szerint a stróman azzal indokolta szerepvállalását a rendõröknek, hogy ki szerette volna próbálni magát ügyvezetõként, illetve hogy úgy látta, ezzel "meg lesz alapozva a jövedelme". Orgován a Quaestor bukásának elõestéjén lett a Quaestor Invest Kft. ügyvezetõje, szolgálataiért bruttó 250 ezer forintos havi fizetést ígértek neki, de végül ebbõl persze semmi nem lett. Egy héttel késõbb a Quaestor Pénzügyi Zrt. vezérigazgatói posztjára is felkérték, ezt a feladatot 500 ezer forintért vállalta el a büntetett elõéletû Pest megyei férfi.

Orgovánt nem túl körültekintõ módon választották ki a feladatra, a vallomás szerint még rendesen el sem beszélgettek vele, csupán bemutatkoztak egymásnak Tarsoly Csabával, de még ezt is csak olyan kutyafuttában, hogy késõbb a felek meg sem ismerték egymást, így újra bemutatkoztak.

"Nagyon sok embernek bemutatkoztam akkoriban, én nem emlékeztem rá személy szerint" – magyarázta Orgován vallomásában. Mikor vezérigazgató lett, a cégcsoport körüli zûrzavarról csak annyit tudott, amennyit a híradóból látott a Quaestor-csõdrõl.

Orgován rövid cégvezetõi karrierje alatt minden papírt aláírt, amire kérték, így azt a meghatalmazást is, amely jogosulttá tette Tarsoly Csabát öncsõd jelentésére. "Én ebben nem láttam rosszat, hogy valaki tõlem átvegye a feladatokat szinte egybõl a vezérigazgatói kinevezésemet követõen", fogalmazott naivan Orgován Béla, akitõl másfél héttel késõbb Tarsoly visszavette a cégek vezetését. Tarsolyt pár nappal késõbb vették õrizetbe, de Orgován sem úszta meg: õt közokirat-hamisítással gyanúsítják.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!