2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Káros gyógyszerhatóanyagokat találtak három potencianövelõbenForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-06-05 20:15:12
Címkék: Bihari hírek
Gyógyszerhatóanyagot talált három, interneten rendelhetõ, potencianövelést ígérõ étrend-kiegészítõben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A hatóság azonnali hatállyal elrendelte a termékek forgalomból történõ kivonását. Az étrend-kiegészítõk élelmiszernek minõsülnek, azokban a gyógyszer-hatóanyagok jelenléte szigorúan tilos, keringési vagy idegrendszeri problémát okozhat.

A NÉBIH laboratóriuma az interneten árusított, férfiak számára kifejlesztett, potencianövelésre szánt étrend-kiegészítõk célellenõrzése során három termékben mutatott ki gyógyszer-hatóanyagot:
KING LIFE Panax Ginseng tartalmú étrend-kiegészítõ tabletta
EL TORITO Panax ginsenget, fûrészpálma termést, fahéjat tartalmazó étrend-kiegészítõ kapszula
RED ONE Étrend-kiegészítõ

A gyógyszer-hatóanyagok jelenléte mellett a King Life terméknél a laboratóriumi vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a tabletta mellé csomagolt „halolaj gyöngy” valójában szójaolajat tartalmazott. Az étrend-kiegészítõk élelmiszernek minõsülnek, forgalmazásuk csak bejelentéshez kötött. Gyógyszer-hatóanyag jelenléte kizárólag gyógyszerekben engedhetõ meg, melyeket ellenõrzött és kontrollált körülmények között állítanak elõ. Ezen anyagok élelmiszerben történõ felhasználása tilos és keringési vagy idegrendszeri problémát okozhat.

A NÉBIH elrendelte a termékek forgalomból történõ kivonását és a vásárlókhoz már eljutott étrend-kiegészítõk azonnali visszahívását. A forgalmazóknál lévõ készleteknél a hatóság azonnali hatállyal megtiltotta a forgalomba hozatalt. Az eljárás folyamatban van, a forgalmazókkal szemben élelmiszerellenõrzési bírságot szab ki a NÉBIH.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!