2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Jó a regionális vonatközlekedésForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-23 10:21:05
Minden pályaudvar fogad és indít vonatokat, késések azonban továbbra is lehetnek,..

mert a szerelvények bevárják a csatlakozást, így azokat a vonatokat is, amelyek nem tudják tartani a menetidõt. Regionális szinten néhány perces késésekre kell számítani, egyes távolsági vonatoknál azonban ez akár 40-80 perc is lehet.

Továbbra is vonatpótló buszok viszik az utasokat Vác és Vácrátót között. Itt mozdonyhiba okoz fennakadást, emiatt 20-30 perces késések is lehetnek. A Budapest-Hatvan vonalon 10-50 perces csúszásra kell számítani. Aszód és Gödöllõ között síntörés, a Keleti pályaudvar és Kõbánya között pedig egy fékhibás szerelvény nehezítette a közlekedést.

Átlagosan 15 perces késésekre kell számítani a Budapest-Esztergom vonalon, Budapest-Újszász-Szajol vonalon ennél is több: 20-70 percet késnek a szerelvények várhatóan a késõ délutáni órákig. A Szolnok-Cegléd-Budapest vonalon Monornál újra járnak az elõvárosi vonatok, itt 5-20 perces késések vannak.

A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint azok, akik az idõjárás miatt nem utaztak el vasárnap és hétfõn, december 24-én csütörtök éjfélig kezelési költség levonása nélkül visszakapják az elõre megváltott menetjegy, helyjegy és pótjegy árát. A vasúttársaság közleménye szerint a mai napon több InterCity vonatra csak helyjegyet kell váltani, pótjegyet nem.

Ezek a Budapest Keleti pályaudvar - Pécs, a Budapest Keleti pályaudvar - Miskolc - Nyíregyháza, a Budapest Nyugati pályaudvar - Szolnok - Debrecen - Nyíregyháza - Záhony, a Budapest Keleti pályaudvar - Szolnok - Debrecen vonalon közlekedõ IC vonatok. Ezen kívül nem kell pót - és helyjegyet váltani a Budapest Keleti pályaudvar - Szolnok - Békéscsaba - Lökösháza útvonalon közlekedõ IC-kre.

Aki már elõvételben megvette a pótjegyet ezekre az InterCity járatokra, szintén december 24-én éjfélig visszakapja az árát.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!