2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Újabb részvény kereskedését függesztették fel a pesti tõzsdénForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-06-21 09:14:31
Címkék: Bihari hírek
A jegybank átmenetileg felfüggesztette a NordTelekom Távközlési Szolgáltató Nyrt. részvényeinek tõzsdei kereskedését, mivel a kibocsátó megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó elõírásokat - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken az MTI-vel.

A moratórium a törvény által elõírt rendszeres tájékoztatás közzétételéig marad érvényben. A jegybank egyúttal 5 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére is kötelezte a kibocsátót.

Az MNB közölte: a NordTelekom Nyrt. nem készített összevont, konszolidált éves beszámolót annak ellenére, hogy egy 100 százalékos leányvállalattal rendelkezik, és így anyavállalatnak minõsül. A társaság kivételszabályra hivatkozott, azonban ez a tõzsdén jegyzett társaságokra nem alkalmazható.

A jegybank szerint a tõzsdei kibocsátóktól fokozottan elvárható, hogy vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetükrõl a számviteli szabályokban meghatározott módon megbízható és valós információkat hozzanak nyilvánosságra.

A konszolidált beszámoló készítésének elmaradása a befektetõk jogos érdekeit és a tõkepiac egyensúlyát veszélyezteti. A beszámoló biztosítja ugyanis, hogy a kibocsátó jövedelemtermelõ képességérõl, vagyonáról és annak alakulásáról, pénzügyi helyzetérõl és jövõbeni terveirõl megbízható és valós kép alakulhasson ki a befektetõkben - olvasható a közleményben.

Az MNB közleményében hasonló esetként említette, hogy 2016. május 4-én összesen 27 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezett öt, éves jelentéseik közzétételét elmulasztó kibocsátót.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!