2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Az NGM cégeket lopna a britektõlForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-06-28 20:36:26
Címkék: Bihari hírek
Varga Mihály szerint az Európai Unióból való brit kilépés megváltoztatja majd az unió költségvetésének mozgásterét és hatással lesz – a támogatások haszonévezõjeként – a magyar büdzsére is, azonban ez nem a holnap kérdése, emiatt az idei és a jövõ évi költségvetésen sem kell módosítani.

A nemzetazdasági miniszter errõl a Világgazdaságnak adott interúrjában beszélt. Amelyben elmondta azt is, hogy tárcája azzal foglalkozik: miként lehet a Nagy-Britanniát elhagyó cégek számára vonzó befektetési országgá tenni Magyarországot. 

Fotó: Koszticsák Szilárd

A részleteken még dolgoznak, de a tervek szerint a kormány különleges kedvezményeket is felkínálna az áttelepülni szándékozó vállalatoknak. A miniszter szerint mintegy 770-780 brit cég mûködik ma Magyarországon, amelyek elégedettek a befektetõi környezettel, ez pedig jó referencia lehet. 

A Brexit potenciális magyarországi hatásairól itt írtunk részletesen.

Varga légbõl kapottnak nevezte azt a feltételezést, hogy Magyarország is kilépne az Európai Unióból. Határozottan cáfolta az ezzel kapcsolatos találgatásokat: "Nincs ilyen szándék, nincs ilyen terv, nincs ilyen forgatókönyv, ötlet, vagy elképzelés."
Brexit: a legfontosabb tudnivalók egy helyen
Nagy-Britannia népszavazáson döntött, kilép az EU-ból. Lemondott David Cameron miniszterelnök, a font bezuhant, válságtanácskozások mindenhol – ez volt a Brexit-döntés utáni nap.
10 kérdés, 10 válasz, mi lesz a népszavazás után. A kilépés pontos menetrendjérõl itt írtunk.
Összeszedtük, mi lesz a kint dolgozó magyarokkal, és az Angliában tanuló magyar diákokkal a Brexit miatt.
Kozmopoliták és kelták az angol vidék ellen, a munkásosztály Brüsszel ellen – nézze meg, kik   szavaztak a Brexitre. A brit szavazók egy része már meg is bánta, hogy a jogi agyrémnek számító kilépést választotta, de politikailag már elég nehéz visszacsinálni az egészet.
London, a skótok, az északírek és Gibraltár – az Egyesült Királyság szétesésének lehetõségérõl ebben a cikkünkben olvashat bõvebben. Többen attól félnek, hogy más európai országokban is dominóhatás indulhat el.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!