2024. április 27. Szombat, Zita.
 
A férfiak szívesebben használnak óvszert, ha csúnyábbnak tartják a nõtForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-06-28 21:05:59
Címkék: Bihari hírek
Egy friss felmérés szerint a férfiaknál aszerint változik a védekezési hajlandóság alkalmi szexnél, hogy mennyire találják vonzónak a potenciális partnert: minél szexibbnek tartanak egy nõt, annál kevésbé akaródzik óvszert használni – még akkor is, ha úgy gondolják, hogy az illetõtõl nagyobb eséllyel kapnak el szexuális úton terjedõ fertõzést.

A felmérésben mindössze 51 heteroszexuális, 19 és 61 év közötti férfi vett részt, vagyis elég kis mintáról van szó. Ugyanakkor az Ars Technica több korábbi kutatást is felsorol, amelyek hasonló eredményre jutottak, ezeket erõsíti meg az új felmérés is:
Elõször a résztvevõk szexuális életét mérték fel: átlagosan 18 évesen szexeltek elõször, a legfiatalabb alany 14, a legidõsebb 30 évesen. A partnerek átlagos száma 9 volt, de ebben elég nagy szórás volt: 1 és 60 között mozgott.
Ezután fényképeket mutogattak nekik különbözõ nõkrõl, és megkérdezték, milyen szívesen szexelnének velük, mennyire valószínû, hogy védekeznének közben, illetve mennyire tartják valószínûnek, hogy az adott nõ valamilyen fertõzést hordoz.

Nemcsak hogy fordított arányosság mutatkozott a nõk vonzósága és a védekezési hajlandóság között, de mindez nem állt szoros kapcsolatban azzal, hogy mennyire tartottak valószínûnek egy kiadós fertõzést az alanyok.

Az ilyen és a hasonló eredmények segíthetnek a hatékonyabb ismeretterjesztõ kampányok vagy szexuális oktatások kidolgozásában. Ezekre szükség is lesz, mert az amerikai járványügyi központ statisztikái szerint az Egyesült Államokban például egyre több a nemi betegség, különösen a chlamydia, a szifilisz és a tripper van felfutóban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!