2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Milliárdos kárt okozott a viharForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-07-17 19:17:54
Címkék: Bihari hírek
Több mint tízezer kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz a július 12-14-i viharokat követõen, a kár becsült értéke elérheti az egymilliárd forintot - ezt közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a legtöbb bejelentés Vas, Gyõr-Moson-Sopron és Veszprém megyébõl, valamint a Balaton környékérõl érkezett. Különösen sok kárt jeleztek Szombathelyrõl, Pécsrõl, Kõszeg, Baja és Kiskunhalas környékérõl. Gyakoriak a jégverések miatti bejelentések, van olyan biztosító társaság, ahol a kárbejelentések 90 százaléka jégverés. A jégverés a tetõkben, a redõnyökben, a vakolatban okozott kárt, sok helyen a tetõsérülések miatt beáztak az épületek. A kárbejelentések folyamatosan érkeznek, több biztosító is arról számolt be, hogy hétvégi munkavégzést rendelt el, illetve átcsoportosította kárfelmérõit az érintett területekre, hogy minél elõbb rendezni tudja a károkat .

A Mabisz adatai szerint 2015-ben az összes, több mint 710 ezer kárbejelentés közül majdnem minden hatodik káresemény nyári viharokhoz volt köthetõ. A szövetség azt tapasztalta, hogy a nyár általában az év leginkább kárveszélyes periódusa. Az elmúlt öt évben évente átlagosan közel 115 ezer káresemény történt május elseje és augusztus vége között a biztosított lakossági ingatlanokban, a nyári viharok miatt éves átlagban közel 7,5 milliárd forintot fizettek ki a biztosító társaságok.

A 25 biztosítóval szerzõdött CLB független biztosítási alkusz MTI-hez eljuttatott közleményében arra figyelmeztetett, hogy jégverésre csak az a biztosító fizet, amelyik kötvényében van ilyen kitétel. Ahhoz, hogy a biztosítók garantáltan fizessenek, a károsultnak a lehetõségeihez mérten a kármentést is meg kell kezdenie és nem lehet gondatlan.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!