2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Szerdáig jelezhetik kárigényüket az astrásokForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-07-25 17:29:00
Címkék: Bihari hírek
A jegybank tájékoztatása alapján csak szerdáig nyújthatják be a román Astra Biztosító magyar károsultjai a casco-, lakás- és utasbiztosítási kárigényüket a román garancialaphoz (FGA), illetve eddig igényelhetik vissza az ügyfelek minden biztosítás befizetett, de meg nem szolgált díját - írja az MTI.

Az MNB közlése szerint a július 27-i határidõre azoknak a kárt szenvedett ügyfeleknek kell figyelniük, akik április 28-ig, a román biztosító jogerõs felszámolásának elrendeléséig jelezték a kárukat - kivéve a kgfb-biztosítottakat -, de azt nem tudták forintosítani. Azok, akiknek kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosítása volt a társaságnál, csak a meg nem szolgált díjat igényelhetik vissza, a kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítási károk kifizetését a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) végzi itthon, Magyarországon.

A kárkifizetési kérelem magyar nyelvû ûrlapja elérhetõ a román felügyelet honlapján, illetve a Magyar Nemzeti Bank külön erre a célra létrehozott Astra fogyasztóvédelmi tájékoztató oldalán.

Az MNB azt is közölte, hogy aki már írásban benyújtotta a kárigény rendezésére vonatkozó kérelmét, de - a román törvények szerint emellett szükséges - kárkifizetési kérelmét és az iratok valódiságát igazoló felelõsségi nyilatkozatot esetleg még nem adta be az FGA-nak, annak erre 2016. július 27-éig van lehetõsége. Ugyancsak július 27-éig igényelhetõk vissza az FGA-tól az ügyfelek által befizetett, de a biztosító által meg nem szolgált idõszakra vonatkozó díjak, függetlenül attól, hogy azok kgfb vagy egyéb biztosítási szerzõdéshez kötõdtek-e.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!