2024. június 17. Hétfő, Laura, Alida.
 
Német EP-képviselõk: A menekültügyben nem együttmûködõ országok ne kapjanak támogatástForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-10 10:49:42
Címkék: Bihari hírek
Az uniós támogatási pénzek megvonását sürgették egyes német európai parlamenti képviselõk azoktól a tagországoktól, amelyek nem tanúsítanak szolidaritást az EU menekültpolitikájában - írja az MTI.

A dpa német hírügynökség szerda hajnali, elõzetes ismertetése szerint ilyen értelmû nyilatkozatot adott a Die Welt címû lapnak Inge Grässle, az Európai Parlament költségvetési ellenõrzõ bizottságának CDU-s elnöke, továbbá Alexander Graf Lambsdorff, a parlament szabaddemokrata (FDP) alelnöke.

Grässle szerint meg kellene vonni a támogatási pénzeket azoktól a tagállamoktól, amelyek "nem tartják tiszteletben az európai jogot", és azoktól a tagországoktól is, amelyek nem közremûködnek kielégítõen a menekültek átvételében vagy regisztrálásában. Hasonlóan nyilatkozott a dpa szerint Alexander Graf Lambsdorff is. "A német kormánynak az uniós költségvetés tervezett õszi felülvizsgálatakor fel kell lépnie annak érdekében, hogy az olyan nettó haszonélvezõ országok, mint Lengyelország és Magyarország a menekültkérdésben szolidáris magatartást tanúsítsanak és tiszteletben tartsák az európai értékeket" - mondta.

A Die Welt ezzel összefüggésben ismertette az Európai Bizottság legújabb statisztikai adatait. Ezek szerint 2015-ben is Németország volt a legnagyobb nettó befizetõ, majd a sorban Nagy-Britannia, Franciaország és Hollandia következett. A legnagyobb nettó haszonélvezõ tagállam a Die Welt által közzétett statisztika szerint Lengyelország volt. Lengyelországot sorrendben Csehország, Románia, Görögország és Magyarország követte.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!