2024. június 17. Hétfő, Laura, Alida.
 
Összesen 2500 munkavállalót toboroz a büntetés-végrehajtásForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-10 13:07:07
Címkék: Bihari hírek
A férõhelybõvítési programmal párhuzamosan munkavállalók toborzásába kezdett a büntetés-végrehajtás; az új intézetekben várhatóan 2500 munkalehetõséget teremt a felügyelõktõl a reintegrációs tiszteken és az egészségügyi szakápolókon át az adminisztratív dolgozókig – közölte az MTI érdeklõdésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) kommunikációs fõosztályának vezetõje szerdán.

Szalai Tímea elmondta: az összesen mintegy 6000 férõhelyet biztosító új börtönök Békésen, Csengeren, Hevesen, Kemecsén, Komádiban, Komlón, Kunmadarason és Ózdon épülnek majd, az álláshelyek betöltésére elsõsorban a helyi lakosok jelentkezését várják.

A büntetés-végrehajtási szervezet dolgozói egy rendvédelmi szerv hivatásos állományú tagjai, ezért mind a kiválasztásukra, mind a szolgálatellátásukra különleges, az átlagosnál szigorúbb szabályok vonatkoznak. A felvételi eljárás során alkalmasnak bizonyulók akár 2016 decemberében megkezdhetik a szolgálatba lépést megelõzõ szakmai képzést, majd 2017-ben a tényleges szolgálatteljesítést.

A hivatásos állománytagok döntõ többségét képezõ felügyelõkkel szemben a fõbb szakmai elvárás a külsõ és belsõ objektumvédelem mellett, hogy a fogvatartottak szakszerû õrzésével, felügyeletével, ellenõrzésével, elõállításával és foglalkoztatásával biztosítsák az intézet biztonságos és törvényes mûködését, egyben elõsegítsék a fogvatartottak társadalomba való visszailleszkedését.

Olyan, 18. életévüket betöltött magyar állampolgárok jelentkezését várják, akik állandó belföldi lakóhellyel, valamint legalább érettségivel rendelkeznek. Tiszti beosztásra jelentkezõknél felsõfokú végzettség az elvárás. A jelentkezõknek büntetlen elõéletûeknek kell lenniük és egészségileg, pszichikailag, valamint fizikailag is alkalmasnak kell lenniük a beosztásukra.

A fizikai alkalmassági vizsgálat során öt kötelezõ mozgáselemet – fekvõtámasz, felülés, ingafutás, helybõl távolugrás, 2000 méteres síkfutás – kell a jelentkezõknek meghatározott szinten teljesíteniük. A követelmények korcsoportonként és beosztásonként vannak megállapítva, a legmagasabb elvárásoknak a 29 év alattiaknak kell megfelelniük.

A pályázóknak egy csaknem hét hónapos tanfolyamon is részt kell venniük. A hétfõtõl péntekig tartó bentlakásos képzésre a büntetés-végrehajtás térítésmentes szállást és kedvezményes étkezést biztosít.

Szalai Tímea arra is felhívta a figyelmet, hogy a büntetés-végrehajtásban dolgozók kiemelt juttatásokra számíthatnak. A kezdõ fizetés tiszthelyettesek esetén minimum havi 220 ezer forint, tiszteknél pedig minimum havi 330 ezer forint, amelyet évi 200 ezer forint értékû cafeteria egészít ki. Emellett ruházati és lakhatási költségtérítés, mobilflotta-használat, kedvezményes üdülési lehetõség és adott esetben szociális támogatás is jár.

A hivatásos állomány számára a börtön stabil, kiszámítható, hosszú távra tervezhetõ munkahelyet teremt, amelyhez képzési és elõmeneteli lehetõségek társulnak – mondta.

A büntetés-végrehajtás a [email protected] e-mail címre vagy a 1054 Budapest, Steindl Imre utca 8. címre várja a jelentkezõk önéletrajzát.

– MTI –

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!