2024. június 17. Hétfő, Laura, Alida.
 
Élhetõbb mezõváros lettForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-10 13:18:26
Címkék: Bihari hírek
Szorosan együttmûködik a rendõrség a polgárõrökkel, az önkormányzattal, a polgárokkal.

Kilencvenezer lélekszámú illetékességi területen 5 város, 33 kistelepülés, 60 kilométeres határszakasz tartozik a Berettyóújfalui Rendõrkapitánysághoz. Kiemelt jelentõségû településük Komádi, hiszen a lakosság tíz százaléka ott él, így igencsak meghatározó, hogy ott milyen eredményeket érnek el a közbiztonság fenntartását illetõen. Arról, hogy 2015-ben hogyan alakult a bûnügyi helyzet Komádiban, a júniusi képviselõ-testületi ülésen fogadtak el beszámolót.
Üres ingatlanok

2015-ben a városban regisztrált bûncselekmények száma 132 volt, ami jelentõs csökkenést mutat, hiszen 2010-ben még 166 történt. Ezek elkövetése a közterületen több, mint 30 százalékkal lett kevesebb. Amennyiben vagyon ellen irányultak, fõként lopással valósultak meg, amik az üres, vagy a hosszabb ideig õrizetlenül hagyott ingatlanokat érintették fõleg – derült ki a beszámolóból az ülésen. Több lett viszont a garázdaság és a testi sértés. A rendõrkapitányság területén a lakásotthonok nem kevés feladatot adnak az egyenruhásoknak – tudtuk meg. A sorozatos eltûnések, engedély nélküli eltávozások miatt ezek a területek igénylik a rendõri jelenlétet.

Ugyancsak elengedhetetlen a városon áthaladó fõ- és mellékútvonalak, jármûvek és utazók fokozott ellenõrzése – az utazó bûnözõk kiszûrése miatt is. A közlekedésbiztonsági helyzetet elemezve az derült ki, hogy a komádi õrshöz tartozó településeken tavaly 14, ebbõl Komádiban 11 volt a balesetek száma – három ittas vezetés miatt következett be.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!