2024. június 17. Hétfő, Laura, Alida.
 
Kidõlt fa, beszakadt kémény, baleset baleset hátán – Brutális hétvégéje volt a tûzoltóknakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-10 13:21:02
Címkék: Bihari hírek
Az elmúlt hétvégén összesen harminckilenc esetben riasztották a tûzoltókat. Öt alkalommal tûzesethez, huszonhat alkalommal pedig mûszaki mentésre riasztották a megye lánglovagjait.

Belerohant egy traktorba egy személyautó, Létavértes és Pocsaj között, péntek hajnalban. A jármû utasai közül többen megsérültek, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. A mûszaki mentést a létavértesi önkormányzati tûzoltók végezték, akik feszültségmentesítették a jármûveket. A mûszaki mentés idejére a két települést összekötõ utat lezárták.

Kigyulladt egy segédmotoros kerékpár péntek délelõtt Egyeken, a Fõ téren. A teljes terjedelmében égõ jármûvet az egyeki önkormányzati tûzoltók egy vízsugárral oltották el. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Két személygépkocsi ütközött a 35-ös fõút 70-es kilométerszelvényében, a Bodaszõlõi leágazásnál. A jármû utasai közül többen megsérültek, Ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. Az ütközés következtében egy ember beszorult az egyik jármûbe, ezért õt a hajdúböszörményi katasztrófavédelmi õrs hivatásos tûzoltói feszítõvágó segítségével szabadították ki. Ezzel párhuzamosan feszültségmentesítették a jármûvet valamint átvizsgálták annak üzemanyagrendszerét. A mûszaki mentési munkálatok és a rendõrségi helyszínelés idejére megállították a forgalmat a fõút érintett szakaszán.

Közel két hektáron égett a rendre vágott széna, öt körbála és egy bálázógép péntek délután. A nádudvar külterületén történt tûzesethez a püspökladányi és a hajdúszoboszlói hivatásos tûzoltókat riasztották, akik három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt, a keletkezett kárérték azonban több mint tízmillió forint.

Családi ház melléképületében tárolt tûzifa és egy a padláson tárolt szalmabála fogott tüzet Földesen, a Csillag utcában. A péntek délután történt tûzesethez a berettyóújfalui hivatásos tûzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Két személygépkocsi ütközött péntek délután Hajdúnánáson, a Polgári utcában. A helyi hivatásos tûzoltók feszültségmentesítették a jármûveket, majd az egyik gépkocsiból egy beszorult személyt feszítõvágó segítségével szabadítottak ki. A két jármûben összesen ketten utaztak közülük egy fõ könnyû egy pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Beszakadt a kéménye és a padlása is beomlott egy családi háznak péntek éjszaka Hajdúböszörmény-Bodaszõlõn, a Csonkatorony utcában. A debreceni hivatásos tûzoltók kötélbiztosítás mellett, dugólétrán keresztül a kényt lebontotta, majd átvizsgálta az épület födémszerkezetét, ami nem sérült, így a ház lakható maradt. Az eset során személyi sérülés nem történt.


Fotó: katasztrofavedelem.hu

Két személygépkocsi karambolozott, szombat hajnalban, Debrecenben, a Vágóhíd utcában. A balesetben többen könnyû sérüléseket szenvedtek. A debreceni hivatásos tûzoltók feszültségmentesítették a jármûveket, és az üzemanyagfolyás megszüntetésére avatkoztak be.

Közel háromezer négyzetméteren fogott tüzet Hencida és Esztár között egy búzatarló és húsz bála széna. A lángokat a létavértesi tûzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg.

Az úttestre dõlt egy fa Kaba és Hajdúszovát között szombat délután. A közúti forgalmat veszélyeztetõ növényt a kabai önkéntes tûzoltók motoros láncfûrész segítségével távolították el. Ezzel a káreseménnyel szinte egyidõben több településre is fakidõlés miatt riasztották a tûzoltókat. Tépe külterületén villám csapott egy nyárfába, ami az út felé veszélyesen megdõlt, ezért a berettyóújfalui hivatásos tûzoltók kivágták a közúti forgalomra veszélyt jelentõ növényt. Tiszacsegén a Tiszavirág utcában borult az úttestre egy nagyméretû fa. A forgalmi akadályt képezõ növényt, az egyeki önkormányzati tûzoltók távolították el az úttestrõl. A késõéjjeli órákban, Debrecenben, a Vécsey utcában egy kidõlt, közel tíz méteres, teljes útzárat képezõ fát kellett a megyeszékhely hivatásos tûzoltóinak eltávolítani.

Személygépkocsi és motorkerékpár ütközött Berettyóújfalu külterületén, a 42-es számú fõúton. A berettyóújfalui hivatásos tûzoltók feszültségmentesítették a személygépkocsit, amiben hárman utaztak. Közülük két fõ könnyû, egy pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A mentõszolgálat elmondása alapján a motorost válságos állapotban szállították kórházba.

Két személygépkocsi karambolozott szombat este Debrecenben, a Mikepércsi úton. A debreceni hivatásos tûzoltók feszültségmentesítették a jármûveket. Az ütközés következtében egy ember a jármûbe szorult, õt a tûzoltók feszítõvágó segítségével szabadították ki.

Több ponton is, közel húsz centiméter mély víz gyûlt össze Hajdúszoboszlón a kempingben. A felgyülemlett vize, ami több sátrat is elöntött, a helyi hivatásos tûzoltók szivattyúzták el.

Járdára és kerítésre dõlt egy iskola udvarán található fa, tegnap reggel Hajdúnánáson, a Polgári utcában. A helyi hivatásos tûzoltók motoros láncfûrész segítségével távolították el a gyalogosforgalmat veszélyeztetõ fát. Néhány órával késõbb ismét egy veszélyes fa miatt riasztották a hajdúnánási tûzoltókat. Ekkor a település Pöstyén utcájába, egy szigeteletlen villanyvezeték ért egy fa ágaihoz, ezért az szikrázott. A tûzoltók értesítették az áramszolgáltatót, és az érintet szakasz feszültségmentesítése után, motoros láncfûrésszel vágták le a fa veszélyt okozó ágát. A délután órákban a kabai önkéntes tûzoltóknak is egy veszélyesen megdõlt fa adott munkát. A Rákóczi Ferenc utcában egy nagyméretû tuja villanyvezetékre és lakóépületre dõlt. Az önkéntesek a karcagi hivatásos tûzoltók segítségével, teljes útlezárás mellett vágták ki a veszélyt jelentõ fát. A késõdélutáni órákban a megyeszékhelyen, az Orosháza utcában egy leszakadt, és a közúti forgalmat veszélyeztetõ faág miatt riasztották a helyi hivatásos tûzoltókat, akik láncfûrész segítségével darabolták fel az ágat.

Papírhulladék szelektív gyûjtésére szolgáló kuka kapott lángra vasárnap hajnalban Nádudvaron, a Bartók Béla utcában. A püspökladányi hivatásos tûzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Vasárnap délben érkezett a bejelentés, miszerint Debrecenben egy István úti lakás ajtaján sûrû füst szivárog a lépcsõházba. A megyeszékhely hivatásos tûzoltói nagy erõkkel vonultak a helyszínre, ahol szerencsére csak ételleégés történt, amit a tulajdonos a tûzoltók kiérkezése elõtt eloltott. A tûzoltók az épületet átszellõztették. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!