2024. június 9. Vasárnap, Félix.
 
Hiánypótló fejlesztések Nagyvárad feléForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-10 13:59:21
Címkék: Bihari hírek
A kormány felgyorsítja a turizmust is támogató kerékpárút-fejlesztések megvalósítását.

A hajdúsági megyeszékhely és Nagyvárad közötti csaknem 70 kilométeres távolság nagyobb részét már kerékpárúton is megtehetjük, ám van még két megépítésre váró szakasz. A tervek szerint azonban ez az állapot 2018-ra megváltozik, de vegyük sorra a már elkészült szakaszokat, hogy el tudjuk helyezni a még hiánypótlásra várókat.

A 2000-es évek végén magyar–román közös pályázaton nyertes projekt kivitelezése 2011-ben kezdõdött Nagyvárad és Berettyóújfalu között. Ezt az eredetileg 35 kilométerre tervezett szakaszt végül még 12 kilométerrel megtoldották, és így történt meg tavaly október végén a felavatása. A Berettyóújfalutól Mezõpeterden, Biharkeresztesen, Ártándon és Borson keresztül Nagyváradig tartó 6,3 millió eurós beruházás 85 százalékát az Európai Unió biztosította, a többit részben a magyar és a román állam, illetve az érintett önkormányzatok finanszírozták.
Húsz kilométer hátravan

A Debrecent Mikepérccsel összekötõ kerékpárútnak tavaly július 22-én volt a mûszaki átadása, idén május elsején pedig a hivatalos átadója. A 4 kilométeres szakasz sok éve húzódó megépítése 579 millió forintba került, ebbõl 316 milliót tett ki az uniós támogatás. A Mikepércs–Derecske közötti nem egészen 10 kilométeres szakaszból is elkészült már 2 kilométer, amely Derecske külterületén a Csemetekert bekötõútjáig vezet.

Mint azt Pajna Zoltántól, a megyei közgyûlés elnökétõl megtudtuk, a Sárándig tartó 8 kilométeres további szakaszra már beadták a TOP-os pályázatot, melynek elbírálása augusztus végére várható. Ugyancsak megoldatlan még a Mikepércsen átvezetõ része, de már ott is kijelölték a nyomvonalat. Itt térhetünk vissza Révész Máriusz kormánybiztos bejelentésére, hogy a többivel együtt 2018-ra kiemelt beruházásként elkészülhet a Tépe és Berettyóújfalu közötti 12 kilométeres vonalon is a bicikliút, mely így lesz teljes.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!