2024. május 29. Szerda, Magdolna.
 
Robotizált Adidas-gyár lesz az USA-banForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-11 09:21:12
Címkék: Bihari hírek
2017-ben az egyesült államokbeli Atlantában nyitja meg az új gyárát a német Adidas - írja a cég közleménye alapján a Portfolio. A hír azért meglepõ, mert az Adidas ezzel szakít azzal a hagyománnyal, hogy Kelet-Ázsiában gyártsa a termékeit.

Az ázsiai gyártás fõleg az olcsó helyi munkaerõ miatt érte meg a cégnek, és a Techcrunch cikke alapján egybõl érthetõvé is válik, hogy miért mondhat le ilyen könnyû szívvel az olcsó munkaerõrõl a cég. Bár az utóbbi idõben az emelkedõ bérek miatt arra is volt már példa, hogy csak ezt a költséget mérlegelve költöztek vissza cégek Ázsiából nyugatra, az Adidas új, 74 ezer négyzetméteres gyára teljesen robotizált lesz, csak 160 ember fog benne dolgozni.

A Techcrunch cikke szerint ugyanakkor még korai lenne arra számítani, hogy az Adidas és a társai teljesen robotizált termelésre állnak át, hiszen a gyár évi 50 ezer pár cipõ elkészítésére lesz képes, ami csak töredéke az Adidas éves termelésének. Az viszont biztos, hogy a cégek elkezdtek kísérletezni a technológiával, amit jól tudnak keresztezni a cipõk személyre szabott gyártásával, mivel a robotok hatékonyabban és kevesebb hibával gyártják le a cipõket a leendõ tulajdonosok szája íze szerint.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!