2024. május 29. Szerda, Magdolna.
 
Tizenötszörös túljelentkezés a szlovák Jaguar-gyárbanForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-11 10:30:56
Címkék: Bihari hírek
Bár csak 2018-ban fog megnyílni, már eddig több mint 43 ezer jelentkeztek munkásnak a Jaguar Land Rover új szlovákiai gyárába. Ah probléma csak az, hogy a gyárban mindösszesen 2800 munkahely lesz

A nyitrai autógyárban létrejövõ új munkahelyek iránt érdeklõdõk tavaly év vége óta regisztrálhatnak, a regisztrációs íveket eddig 43 653-an töltötték ki - írta az MTI a szlovák kormány adataira hivatkozva. Ez a szám több mint tizenötszöröse a betölthetõ új munkahelyek számának és egyidejûleg arra is utal, hogy az üzemnek vélhetõen nem kell szembenéznie a némely elemzõk által korábban jelzett munkaerõhiánnyal.

Ebben egyébként sok minden más mellett az is szerepet játszhat, hogy egyre több magyar megy Szlovákiába munkát keresni, mert jóval többet tudnak keresni a szomszédban, mint itthon.

A Jaguar Land Rover a jövõ évben kezdi el leendõ alkalmazottai kiválogatását nyitrai üzemébe, az ott állást keresõk száma addig várhatóan még tovább nõ majd. Ez lesz egyébként a negyedik autógyár Szlovákiában, ahol Európában a legmagasabb az egy fõre esõ gépjármûtermelés.

Az 1,1 milliárd fontos beruházásból megépülõ nyitrai üzem gyártószalagjairól a tervek szerint már 2018-ban 150 ezer gépkocsi gördül majd le. Egy ilyen gyártási eredmény mellett a Szlovákiában készülõ gépkocsik száma jelentõsen túllépheti a jelenleg a gyártáskapacitás határának tartott évi egymilliót, amelyet a jelenleg mûködõ három autógyár - a pozsonyi Volkswagen, a nagyszombati Peugeot-Citroen és a zsolnai Kia - már tavaly elért.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!