2024. május 29. Szerda, Magdolna.
 
Hétfõre viharok miatt adtak ki riasztástForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-15 11:50:28
Címkék: Bihari hírek
Az OMSZ riasztása szerint hétfõn eleinte az északkeleti határvidéken, majd az éjszaka további részében a reggeli órákig az ország északi felében helyenként valószínû zivatar kialakulása. Zivatarban lokálisan jelentõsebb mennyiségû csapadék (~20-25 mm) és szélerõsödés (40-55 km/h) valószínû.

Hétfõn a reggeli óráktól az éjféli órákig szórványosan számíthatunk zivatarokra viharos (60-80 km/h) szél és lokálisan jelentõsebb mennyiségû (20-25 mm) csapadék kíséretében. A délutáni órákban kiemelten az Észak-Alföld térségében, illetve a Dunántúl nyugati és középsõ területein egy-gy helyen 80-90 km/h feletti széllökés, felhõszakadás (25-30mm <) és nagyobb méretû jég is kialakulhat. Hétfõn késõ estétõl a Dunántúl déli felén esetleg kiterjedtebb zivatartevékenység is kialakulhat, több helyen is társulhat hozzá felhõszakadás (30-35 mm-t meghaladó csapadék).

Hétfõn ezekben a megyékben lehet heves zivatarokra és/vagy felhõszakadásra számítani:


Kedden eleinte a déli tájakon lehet még záporos az idõ, esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. Észak felõl csökkenni kezd a felhõzet, napközben legfeljebb néhol alakulhat ki zápor, zivatar, a hõmérséklet 23-29 fok között alakul - írja az Idõkép.hu.

Szerdán és csütörtökön napos-gomolyos idõre készülhetünk. Szerdán erõsebb lehet a gomolyfelhõ-képzõdés, ekkor több, csütörtökön már kevesebb helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Pénteken napos idõ ígérkezik, legfeljebb néhol fordulhat elõ kisebb zápor, de a légmozgás a Dunántúlon már feltámad. Nemzeti ünnepünkön napos, de szeles idõre van kilátás, az esti órákban zápor, zivatar északnyugaton lehet. A hõmérséklet általában 30 fok felett alakul majd.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!