2024. május 15. Szerda, Zsófia, Szonja.
 
Itt a NAV új csodafegyvere áfacsalás ellenForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-23 09:56:45
Címkék: Bihari hírek
2017 júliusától minden százezer forintnál nagyobb összegû adót tartalmazó számla adatai beérkeznek majd a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV), mivel a cégek számlázását bekötik majd a NAV-hoz - mondta a Magyar Idõk kérdésére a nemzetgazdasági tárca helyettes államtitkára, Tamásné Czinege Csilla.

A gazdaságfehérítõ intézkedés lényege, hogy az elektronikus számlázást összekötik a korábban bevezetett Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenõrzõ Rendszerrel (ekaer). Emiatt jövõ év közepétõl a NAV nem csak a szállítás idejét, helyét, útvonalát tudja majd azonnal egy kamion esetében, hanem az ügyletrõl szóló számla tartalmát is, így azonnal látni lehet majd, ha a két gazdasági szereplõ valójában csak papíron kötött üzletet, áfacsalás céljából.

A számlázás bekötése azért is jó a NAV-nak, mert egy cég kiürítése és eltûnése például gyorsabban az adóhatóság tudomására jut, nem csak az adóbevallások idõszakában. A júliustól várhatóan beérkezõ nagy adatmennyiség feldolgozására a NAV már elkezdte a szükséges informatikai fejlesztéseket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!