2024. május 15. Szerda, Zsófia, Szonja.
 
Devizahitel miatt adták el Mészáros Lõrincnek a balatonalmádi Ramada hoteltForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-23 10:06:10
Címkék: Bihari hírek
A Turizmus.com kérdésére Wossala György, a balatonalmádi Aurorát megvásárló, majd felújítás után 2005-tõl Ramadaként üzemeltetõ üzletember megerõsítette, hogy Mészáros Lõrinc cége vette meg Ramada Aurora Hotel and Resort épületét, és azt is elárulta a lapnak, hogy a szállodát azért adta el, mert mérlegelte a még fennálló fizetési kötelezettségeket, és ez alapján feladta a svájci frank alapú hitellel folytatott harcot (az nem derül ki a cikkbõl, hogy forintosított hitelrõl van-e, de eredetileg mindenképpen devizahitel volt).

A hitelezõ Erste Bank 2010-ben érvényesítette jelzálogjogát, ekkor vették birtokba a Ramadát. Wossala György és üzleti partnerei 2015-ben elõbb lízingszerzõdéssel, majd adásvételi szerzõdéssel váltak ismét a szálloda tulajaivá.

Fotó: Ramadabalaton.hu

Hétfõn írtunk róla, hogy miután a négycsillagos Ramada Hotel and Resort mûködtetését az Event-Immo Kft. átvette az eddigi üzemeltetést végzõ Aurora Hotels Kft.-tõl, a Mészáros tulajdonában levõ R-Kord Kft. a hotel épületét is megvette. Mészáros az üzemeltetési és tulajdoni jogot Wossala György családjától és két kínai partnerétõl, Xu Ruitõl és Xu Zhenquingtõl szerezte meg. Azt nem lehet tudni, hogy ezért mennyit fizetett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!