2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 
Nagyon jól áll a költségvetésForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-23 10:12:23
Címkék: Bihari hírek
Az államháztartás központi alrendszerének elsõ hét havi hiánya a végleges adatok szerint 464,8 milliárd forint volt, ami az utóbbi mintegy másfél évtized legalacsonyabb deficitje - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium hétfõn, írja az MTI.

Tavaly az elsõ hét hónapban a deficit közel kétszer ekkora, 894,1 milliárd forint volt. Az idei kedvezõbb helyzet elsõsorban a költségvetés eltérõ kiadási szerkezetének, és a kedvezõ reálgazdasági folyamatoknak köszönhetõ, de az NGM szerint az a gazdaságfehérítést célzó intézkedések miatt több adót sikerült beszedni, és ez is hozzájárult a vártnál jobb adathoz. Az NGM szerint az idei évre kitûzött 2 százalékos európai uniós módszertan szerinti hiánycél változatlanul reális és teljesíthetõ.

A Portfolio cikke szerint most az a kérdés, hogy a kormány kihasználja-e ezt a mozgásteret, vagy marad az alacsonyabb hiánynál és ezzel jobb államadósság-számot mutat ki. A korábbi kormányzati nyilatkozatok alapján nem lehet kizárni, hogy az õszre beharangozott növekedésösztönzõ csomag már az idei költségvetést is érinteni fogja.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!