2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Vizsgálják a Tesco 49 forintos dinnyeakciójátForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-24 10:24:56
Címkék: Bihari hírek
A kormánynak nincs ráhatása az idõjárásra, pedig az a dinnyetermelést és a dinnyefogyasztást is befolyásolja, írta Magyar Zoltán képviselõtársának küldött válaszában Fazekas Sándor. A földmûvelési minisztertõl a jobbikos politikus azt szerette volna megtudni, mikor érkezik "érdemi és tartós megoldás a dinnyetermelõk érdekében".

Fazekas szerint az elmúlt idõszakban a hûvös, csapadékos idõjárás miatt a legnagyobb felvevõpiacokon, vagyis Németországban, Lengyelországban és a Baltikumon jelentõsen csökkent a dinnye iránti kereslet, ami átmeneti túlkínálatot okozott és csökkenõ felvásárlási árakat hozott.

Ezzel párhuzamosan a párás idõjárás miatt megjelent a "fenésedés betegség" , amely jelentõsen rontotta a dinnye minõségét.

A miniszter szerint a kormánynak csak a piac szabályozott mûködésére van ráhatása, emellett pedig marketingeszközökkel népszerûsíti a dinnyét, ami nem is eredménytelen. 20 százalékkal nõtt a belföldi dinnyefogyasztás, egy ember átlagosan 15 kilót eszik évente.

A miniszter válaszában megjegyzi, az agrárkamara és az Agrármarketing Centrum közös akciójában fogyasztásösztönzõ termékkóstoltatásokat tartottak az ALDI, Auchan, CBA, Lidl, METRO és SPAR üzletláncokban.

A Tesco viszont nem csatlakozott a kampányhoz, ráadásul 49 forintért akciózták a dinnyét, ami után az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal egybõl rájuk is ugrott. "Ha törvénytelenség történt, akkor annak természetesen megvannak a következményei" - írta Fazekas.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!