2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Illegális húsüzemre csapott le a NAVForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-24 11:15:49
Címkék: Bihari hírek
Illegális húsfeldolgozót talált Békés megyében a NAV ellenõrzési csoportja. A vállalkozás fõ tevékenysége a zöldség és gyümölcs nagykereskedelem volt, de a telephelyein nagyjából 720 kilogramm feldolgozásra váró fagyasztott és nyers húst, zsírt és pörcöt találtak is az MTI beszámolója szerint.

A NAV elektronikus közúti áruforgalom ellenõrzõ rendszer (ekáer) csoportja a cég székhelyén és telephelyein tartott ellenõrzéskor egy alagsori garázsban kialakított húsfeldolgozásra alkalmas helyiséget talált. Innen
302 kilogramm nyers hús,
143,5 kilogramm fagyasztott hús,
76 kilogramm dobozos zsír,
191,2 kilogramm zsír és pörc került elõ.

A húsfeldolgozás melléktermékeit, például a csontokat az alagsorban próbálták eltüntetni úgy, hogy elégették õket.

Az alagsori húsfeldolgozóból különféle hústermékek címkéi is elõkerültek, melyek szerint budapesti és debreceni cégek forgalmazzák a húsokat, a címkéken szereplõ vállalkozások közül viszont az összesrõl kiderült, hogy fiktív cég. A cég emellett több bevallását sem nyújtotta be, a pénztárgép forgalmi adatai csak a bevallott bevételének tizedét mutatták, a cég valószínûleg több esetben  nem teljesítette az ekáer bejelentési kötelezettségét, a bejelentett foglalkoztatottjainak száma köszönõviszonyban sem áll arányban a lebonyolított forgalmának nagyságával, több telephelyének címe pedig fiktív volt.  A cég tulajdonosának korábban már volt egy ugyanilyen tevékenységi körrel mûködõ cége, amelyet veszteségei miatt felszámoltak.

Az akció során a vállalat hátralékai miatt közel 2 millió forint értékben lefoglalták a cég hûtõkamráját a hozzá tartozó berendezésekkel együtt. Az illegális húsüzemmel kapcsolatban álló vállalkozásokat (szállítókat, húsboltokat) még vizsgálja a NAV.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!