2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Az EMMI és a kórházak nem tudják tartani saját határidõiketForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-27 15:07:21
Címkék: Bihari hírek
Az Állami Számvevõszék Kórházakat érintõ utóellenõrzése során megállapította, hogy az EMMI és a kórházak nem igazán tudják betartani a saját intézkedési terveikben foglalt határidõket. Az ÁSZ szerint ez a gyakorlat kockázatot hordoz a kórházak mûködési pénzügyi egyensúlyi helyzetének helyreállításában és fenntartásában.

Nem ez volt az elsõ hasonló vizsgálat, az ÁSZ 2013-ban hozta nyilvánosságra az elõzõ, 2009-2012-es idõszakra vonatkozó jelentését, ami alapján az érintetteknek - a fõvárosi Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet és Szent Imre Egyetemi Oktatókórháznak, a visegrádi Szent Kozma és Damján Rehabilitációs Szakkórháznak, a Keszthelyi Kórháznak, a szentesi Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórháznak, valamint az EMMI-nek - intézkedési tervet kellett kidolgozniuk a hibák korrigálására.

Az ÁSZ legújabb vizsgálatában megállapította, hogy az Emberi Erõforrások Minisztériuma az intézkedési tervében meghatározott összesen hat feladat végrehajtásáról nem teljes körûen gondoskodott, két feladatot határidõn túl, egy feladatot részben, egy feladatot nem hajtott végre, két feladat pedig okafogyottá vált.

A kórházak az intézkedési tervükben a mûködési pénzügyi egyensúlyi helyzetük helyreállítása és fenntartása érdekében határoztak meg eltérõ számú feladatokat. Az eredmények elég lehangolók, volt olyan kórház, amely a feladatok közel felét egyáltalán nem hajtotta végre, a maradék nagy részével is kicsúszott a maga által meghatározott idõkeretbõl. Két olyan intézmény is akadt, amely nem vezette megfelelõen a jogszabályban elõírt nyilvántartást.

Az ÁSZ a hiányosságok kapcsán felhívta a figyelmet a megtett intézkedések mûködési folyamatokba való beépülésére és azok folyamatos alkalmazására, valamint a határidõn túl és a részben, illetve egyáltalán nem végrehajtott feladatok kockázataira.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!