2024. május 9. Csütörtök, Gergely.
 
Rekordévre készülnek a magyar repterekForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-30 20:11:30
Címkék: Bihari hírek
A múlt hónapban a budapesti reptéren 1,152 millió utas fordult meg – ez volt minden idõk legjobb júliusa –, az elsõ hét hónapban pedig több mint tíz százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit az utasforgalom. Ha az év hátralévõ részében nem lesz valamilyen nagy nemzetközi krach, akkor a 2016-os utaslétszám simán túllépi a 11 milliót, és így újabb rekordévet tudhat maga mögött Ferihegy – mondta a Világgazdaságnak Hardy Mihály, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõteret mûködtetõ Budapest Airport (BA) kommunikációs vezetõje.

A lap cikke szerint a másik két magyarországi nemzetközi reptérnek is jól megy, Debrecenben 260 ezer utassal számolnak, ami 100 ezerrel több, mint tavaly volt. A sármelléki Hévíz-Balaton repülõtéren pedig a mostani állás szerint 25 ezeren fordulhatnak meg.

A forgalomnövekedés még annak ellenére is erõs, hogy az utóbbi hónapokban több népszerû üdülõcélpontban terrorakciók, illetve Törökországban puccskísérlet is történt. Hardy szerint viszont a ferihegyi reptér különösebben nem érezte meg az európai nagyvárosokban végrehajtott merényleteket, a törökországi üdülõhelyekre tartó gépek utasforgalma némileg mérséklõdött, de a görög utak szárnyalnak. A charterek forgalma pedig visszaesett a rekordok ellenére.

Debrecenbõl eredetileg heti három járatot indítottak volna a török nyaralóhelyekre, ezekbõl egy maradt – mondta a lapnak Herdon István, a debreceni repteret mûködtetõ Xanga cégcsoport vezérigazgatója. Ugyanakkor a görög vagy a bolgár célpontokra közlekedõ gépek ott is tele vannak, de a legnépszerûbb járat a londoni.

Sármelléken négy járat után fel kellett függeszteni a török chartereket, ezzel az utasok 8-10 százalékát elvesztették, de még így is több turistára számítanak az év egészét nézve, mint tavaly.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!